Velikonoční recepty netradiční: recept na slaného beránka

Velikonoční beránek na slano z uzeného masa podle šéfkuchaře z pražského hotelu není tradičním receptem, ale o to je zajímavější. Jde vlastně o velikonoční nádivku, kterou upečeme ve formě na sladkého beránka.
Velikonoční beránek není tradičním receptem


Recept na velikonočního slaného beránka podle šéfkuchaře Radka Pálky z pražského hotelu Duo

Ingredience:

·         Krkovice uzená 300 g

·         Houska (starší) 3 ks

·         Vejce 1 ks

·         Hrst nasekaných kopřiv

·         200 ml mléka

Podle potřeby:

·         Sůl, pepř barevný drcený

·         Máslo

·         Strouhanka

Postup:

1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.

2. Maso nakrájejte na drobné kostky. Rohlíky nakrájejte do mísy, zalijte vývarem nebo mlékem a nechte chvíli nasáknout. Propracujeme rukama.

3. Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno.

4. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. K rohlíkům přidejte maso, bylinku, trochu soli a pepře a spolu se žloutky promíchejte. Přidejte našlehané bílky.

5. Máslem vytřenou formu vysypejte strouhankou, náplň rozprostřete do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny.

Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend