Rybí recepty: grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 25.07.2020

Léto, rodina, přátelé, zahrádka, bazén, „grilovačka“… Takhle nějak bychom si to nejspíše všichni představovali. My vám alespoň pomůžeme s hostinou. Zkoušeli jste už někdy ugrilovat sivena s bylinkami a zeleninou? Siven má výborné maso a chutná skvěle taky v případě, že ho upečete nebo vyudíte. V obchodě ho zakoupíte o hmotnosti 20–50 dkg. V receptu jsou sice zmíněny 2 kusy rybiček, ale navyšte množství podle potřeby.

Siven má výborné maso a chutná skvěle

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality

Rybí recepty: grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: **

Ingredience:

 

Na rybu:

2 ks sivena

hrst čerstvého rozmarýnu

4 stroužky česneku

olivový olej

sůl

Na zeleninu:

1 cuketa

1 červená cibule

1 svazek jarní cibulky

1 žlutá paprika

7 žampionů

dýňový olej

hrst čerstvého rozmarýnu

lžička sušeného česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ryby si omyjte, osušte a osolte.

2. Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.

3. Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.

4. Zeleninu si nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolte a opepřete.

5. Pečte na grilu dozlatova.

Tip: Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

 

Názory na článek  Rybí recepty: grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend