Letní recepty: dnes si k večeři nedáme maso!

Jana Brožková (Bydlet.cz), 30.07.2020

Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky.

Recept z kategorie „dneska si nedám maso“


Zdroj fotografií a textu Akademie kvality

Recept na grilovaná plněná rajčata

 

Počet porcí: 5 porcí

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

5 velkých rajčat

2 plátky bílého toastového chleba

1 stroužek česneku

100 g oblíbeného tvrdého sýra

hrst čerstvé bazalky

sůl

čerstvě mletý pepř

lněný olej

 

Postup:

1.     Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.

2.     Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.

3.     Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.

4.     Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.

Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.

 

 

Názory na článek  Letní recepty: dnes si k večeři nedáme maso!
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Zavařování a vaření