Letní recepty: dnes si k večeři nedáme maso!

Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky.

Recept z kategorie „dneska si nedám maso“


Zdroj fotografií a textu Akademie kvality

Recept na grilovaná plněná rajčata

 

Počet porcí: 5 porcí

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

5 velkých rajčat

2 plátky bílého toastového chleba

1 stroužek česneku

100 g oblíbeného tvrdého sýra

hrst čerstvé bazalky

sůl

čerstvě mletý pepř

lněný olej

 

Postup:

1.     Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.

2.     Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.

3.     Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.

4.     Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.

Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.

 

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření