Letní recepty z ryb: grilovaný kapr na salátu z pečených paprik

Říká se, že středomořská kuchyně je jednou z nejzdravějších. Je totiž plná ryb, zeleniny a bylinek. Tohle všechno najdete i v tomto prostém, ale naprosto famózním receptu, který dokazuje, že v jednoduchosti je síla. A protože jsme v České republice, nemohli jsme sáhnout po žádné jiné rybě než po kaprovi. Ten si hrdě udržuje krásné první místo co do oblíbenosti našich ryb. A není se čemu divit. Ochutnejte sami.

Grilovaný kapr na salátu z pečených paprik

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Letní recepty z ryb: grilovaný kapr na salátu z pečených paprik

Počet porcí:
2 porce

Doba přípravy: 65 minut

Náročnost: **

Ingredience:

Na rybu:

2 filety kapra s kůží

hrst čerstvého tymiánu

hrst čerstvého kopru

sůl

olivový olej

Na salát:

2 červené papriky

2 oranžové papriky

hrst slunečnicových semínek

hrst čerstvého kopru

1 citron

sůl

čerstvě mletý pepř

dýňový olej

Postup:

1. Nachystejte si marinádu smícháním zhruba 200 ml olivového oleje se solí a posekanými bylinkami.

2. Kapří filety omyjte, osušte a nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté dejte péct na rozpálený gril na zhruba 8 minut.

3. Papriky opečte na grilu do černa ze všech stran, poté je vložte do mísy, kterou zakryjte potravinářskou folií.

4. Nechte 10 minut zapařit, pak z paprik oloupejte slupku, vyndejte jadýrka a nakrájejte je na proužky.

5. Zakápněte papriky dýňovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte se slunečnicovými semínky
a posekaným koprem.

6. Filety kapra podávejte na paprikovém salátu.

Tip: Kapr obsahuje potřebné a srdci prospěšné omega-3 mastné kyseliny a lehce stravitelné bílkoviny. Hodí se hlavně na smažení a pečení. Určitě znáte Pohořelického nebo Třeboňského kapra, oba jsou oceněni evropským chráněným označením původu.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend