Letní recepty z ryb: grilovaný kapr na salátu z pečených paprik
Říká se, že středomořská kuchyně je jednou z nejzdravějších. Je totiž plná ryb, zeleniny a bylinek. Tohle všechno najdete i v tomto prostém, ale naprosto famózním receptu, který dokazuje, že v jednoduchosti je síla. A protože jsme v České republice, nemohli jsme sáhnout po žádné jiné rybě než po kaprovi. Ten si hrdě udržuje krásné první místo co do oblíbenosti našich ryb. A není se čemu divit. Ochutnejte sami.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality
Letní recepty z ryb: grilovaný kapr na salátu z pečených paprik
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 65 minut
Náročnost: **
Ingredience:
2 filety kapra s kůží
hrst čerstvého tymiánu
hrst čerstvého kopru
sůl
olivový olej
Na salát:
2 červené papriky
2 oranžové papriky
hrst slunečnicových semínek
hrst čerstvého kopru
1 citron
sůl
čerstvě mletý pepř
dýňový olej
Postup:
1. Nachystejte si marinádu smícháním zhruba 200 ml olivového oleje se solí a posekanými bylinkami.
2. Kapří filety omyjte, osušte a nechte alespoň 30 minut marinovat. Poté dejte péct na rozpálený gril na zhruba 8 minut.
3. Papriky opečte na grilu do černa ze všech stran, poté je vložte do mísy, kterou zakryjte potravinářskou folií.
4. Nechte 10 minut zapařit, pak z paprik oloupejte slupku, vyndejte jadýrka a nakrájejte je na proužky.
5. Zakápněte papriky dýňovým olejem, osolte,
opepřete a promíchejte se slunečnicovými semínky
a posekaným koprem.
6. Filety kapra podávejte na paprikovém salátu.
Tip: Kapr obsahuje potřebné a srdci prospěšné omega-3 mastné kyseliny a lehce stravitelné bílkoviny. Hodí se hlavně na smažení a pečení. Určitě znáte Pohořelického nebo Třeboňského kapra, oba jsou oceněni evropským chráněným označením původu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy