Rybí recepty: recept na tatarák ze pstruha

Jana Brožková (Bydlet.cz), 28.08.2020

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

Recept na tatarák ze pstruha

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Recept na tatarák ze pstruha

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

6 filetů pstruha

1 šalotka

3 nakládané okurky

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce lněného oleje

hrst čerstvého kopru

½ citronu

sůl

čerstvě mletý pepř

světlé pečivo k servírování

Postup:

1.       Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.

2.       Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.

3.       Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.

4.       Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.

5.       Podávejte s opečeným světlým pečivem.

Tip: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend