Recept na "spálené zelí" s omáčkou z jablečného moštu

Jana Brožková (Bydlet.cz), 20.09.2020

Máte rádi maso, ale občas potřebujete nějaké odlehčené bezmasé jídlo? Nebo jste zatvrzelými vegetariány? Právě pro vás máme speciální recept netradičních kombinací a chutí, které se ovšem vzájemně skvěle doplňují. Další „kuriozitou“ je příprava hlavní suroviny. Zelí se totiž nechá připálit, díky čemuž získá jedinečnou chuť. Zelnou pochoutku perfektně podtrhne lehce pikantní omáčka z moštu, cideru a másla. Nesmí chybět ani vlašské ořechy, a pokud máte rádi křen, přidejte ho také.

Zelí se nechá připálit a získá jedinečnou chuťZdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Recept na "spálené zelí" s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

Počet porcí: 3 porce

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

1 hlávka bílého zelí (cca 1,5 kg)

350 ml jablečného moštu

200 ml jablečného cideru

2 lžíce másla

80 g hráškových výhonků

90 g vlašských ořechů

sůl

pepř

olivový olej

Postup:

1.       V kastrůlku svaříme jablečný cider, na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.

2.       Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.

3.       Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.

4.       Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.

5.       Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.

6.       Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.

Tip: Vypadá mošt zakaleně? Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment.

 

Názory na článek  Recept na "spálené zelí" s omáčkou z jablečného moštu
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend