Rybí recepty: pečený kapr s bylinkami a bramborem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.09.2020

Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Receptů s kapřím masem není nikdy dost

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Recept na pečeného kapra s bylinkami a bramborem

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: **

Ingredience:

4 kapří podkovy

500 g rajčat

400 g nových brambor

hrst tymiánu

hrst rozmarýnu

šťáva z ½ citronu

150 g másla

3 stroužky česneku

60 ml zeleninového vývaru

hrst čerstvé pažitky

sůl

čerstvě mletý pepř


Postup:

1.       Brambory si uvařte ve slupce.

2.       V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.

3.       Přidejte vývar a nechte projít varem.

4.       Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.

5.       Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.

6.       Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 oC.

7.       Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

 

Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá
a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.

Názory na článek  Rybí recepty: pečený kapr s bylinkami a bramborem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend