Rybí recepty: pečený kapr s bylinkami a bramborem

Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Receptů s kapřím masem není nikdy dost

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality 

Recept na pečeného kapra s bylinkami a bramborem

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: **

Ingredience:

4 kapří podkovy

500 g rajčat

400 g nových brambor

hrst tymiánu

hrst rozmarýnu

šťáva z ½ citronu

150 g másla

3 stroužky česneku

60 ml zeleninového vývaru

hrst čerstvé pažitky

sůl

čerstvě mletý pepř


Postup:

1.       Brambory si uvařte ve slupce.

2.       V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.

3.       Přidejte vývar a nechte projít varem.

4.       Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.

5.       Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.

6.       Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 oC.

7.       Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

 

Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá
a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend