Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 17.01.2021

Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba a la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o., specialita Libereckého kraje, která se od letošního roku může chlubit ziskem značky kvality Regionální potravina. Mají jemnou chuť a voní příjemně zauzeně. A navíc jsou opravdu plné masa – 60 % krůtího, 20 % vepřového a 13 % vepřového sádla.

Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy


Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz 

Recept na nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

400 g nočků

10 ks růžičkové kapusty

2 kulaté ředkve

150 g kysaného zelí

2 krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o.

1 cibule

20 g másla

sůl, pepř, velkolistá petržel

Postup:

1.    Na rozpálené pánvi opečeme nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidáme cibuli
a ředkev a opečeme je do zlatova. Přidáme zelí s trochou šťávy, směs osolíme a opeříme
a necháme prohřát.

2.    Na druhé pánvi opečeme klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené.

3.    Zeleninu i nočky smícháme dohromady. Můžeme přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petržel.

 

Názory na článek  Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend