Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou
Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba a la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o., specialita Libereckého kraje, která se od letošního roku může chlubit ziskem značky kvality Regionální potravina. Mají jemnou chuť a voní příjemně zauzeně. A navíc jsou opravdu plné masa – 60 % krůtího, 20 % vepřového a 13 % vepřového sádla.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
400 g nočků
10 ks růžičkové kapusty
2 kulaté ředkve
150 g kysaného zelí
2 krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o.
1 cibule
20 g másla
sůl, pepř, velkolistá petržel
Postup:
1.
Na
rozpálené pánvi opečeme nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidáme
cibuli
a ředkev a opečeme je do zlatova. Přidáme zelí s trochou šťávy, směs
osolíme a opeříme
a necháme prohřát.
2. Na druhé pánvi opečeme klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené.
3. Zeleninu i nočky smícháme dohromady. Můžeme přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petržel.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
- Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba salát s kozím sýrem, čekankou a ořechy
- Recept na kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami
- Recept na jarní muffiny s medvědím česnekem, nebo špenátem
- Únorové recepty proti únavě: polévka z pečené cibule s tyčinkami z listového těsta
- Únorové recepty proti únavě: pečená mrkev se slaným tvarohem