Bezmasé recepty: pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix semínek

Jana Brožková (Bydlet.cz), 29.01.2021

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“. Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!

Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na pečenou dýni, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g dýně Hokaido

200 g sladkých brambor

300 g topinambur

200 g mrkve

30 g přepuštěného másla

50 g arašídového másla

tymián

slunečnicová semínka, dýňová semínka

sůl, pepř

Postup:

1.       Zeleninu nakrájíme na větší kousky různých tvarů, dáme ji do pekáče a přidáme arašídové máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělíme a nakonec na zeleninu položíme snítky tymiánu.

Názory na článek  Bezmasé recepty: pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix semínek
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend