Bezmasé recepty: pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix semínek
Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost. Už napohled hraje jídlo lákavými svěžími barvami a úplně vybízí k ochutnání. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také topinamburů, které možná znáte pod názvem „židovské brambory“. Jedná se de facto o druh slunečnice, jejíž hlíza je jedlá, a to jsou právě topinambury. Nechte si chutnat!
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na pečenou dýni, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300 g dýně Hokaido
200 g sladkých brambor
300 g topinambur
200 g mrkve
30 g přepuštěného másla
50 g arašídového másla
tymián
slunečnicová semínka, dýňová semínka
sůl, pepř
Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na větší kousky různých tvarů, dáme ji do pekáče a přidáme arašídové máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přepuštěné máslo rovnoměrně rozdělíme a nakonec na zeleninu položíme snítky tymiánu.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
- Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba salát s kozím sýrem, čekankou a ořechy
- Recept na kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami
- Recept na jarní muffiny s medvědím česnekem, nebo špenátem