Lednové odlehčené recepty: celerové karbanátky s krůtím masem

Jana Brožková (Bydlet.cz), 31.01.2021

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

Základem našich karbanátků je celer

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz


Recept na celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: *

Ingredience:

700 g krůtích prsou

1 menší celeru

3 stroužky česneku

30 g zázvoru

4 vejce

200 ml selského jogurtu

olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma

Postup:

1.       Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme.

2.       Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.

3.       Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

 

Názory na článek  Lednové odlehčené recepty: celerové karbanátky s krůtím masem
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend