Lednové odlehčené recepty: celerové karbanátky s krůtím masem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na celerové
karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: *
Ingredience:
700 g krůtích prsou
1 menší celeru
3 stroužky česneku
30 g zázvoru
4 vejce
200 ml selského jogurtu
olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma
Postup:
1. Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme.
2. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
3. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: špaldová palačinka plněná pestem, zeleninou a žampiony
- Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě
- Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba salát s kozím sýrem, čekankou a ořechy
- Recept na kachní prsa na pomerančích s pečenými bramborami
- Recept na jarní muffiny s medvědím česnekem, nebo špenátem