Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami

Delikatesa k nedělnímu svátečnímu obědu


Recepty z parní trouby: z knihy Vaření v páře (Miele)

Recept na krůtí prsa nadívaná meruňkami

6 porcí

Časová náročnost: 120 (90) minut

Suroviny:

Na meruňkovou hmotu

1 cibule (nakrájená)

120 g sušených meruněk (nakrájených)

1 PL másla

50 ml suchého sherry

sůl

cayennský pepř

Na krůtí prsa

1 krůtí prso (a 1,5 kg), zpracované

Na zeleninu

1 kg mrkve na silná kolečka

2 svazky jarní cibulky (a 150 g) na

tenké kroužky

pepř

Na nádivku

100 g tvarohového sýru, tučného

1 ČL medu

100 g anglické slaniny, na plátky

Na orestování

3 PL slunečnicového oleje

Na šťávu z pečeně

100 ml suchého sherry

100 ml slepičího vývaru

100 g smetany

30 ml suchého sherry

1 PL vody

1 PL potravinářského škrobu

Příprava:
Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a jarní cibulky vložíme do napařovací misky s plným dnem, osolíme a opepříme. Meruňkovou hmotu necháme mírně vychladnout, smícháme s tvarohovým sýrem, ochutíme solí, cayennským pepřem a medem. Natřeme na pečínku, kterou obložíme plátky slaniny. Pečínku srolujeme, svážeme kuchyňskou nití a ze všech stran prudce orestujeme v rozpáleném slunečnicovém oleji. Nadívaná krůtí prsa položíme na zeleninu v napařovací misce. Šťávu z pečeně zalijeme sherry a slepičím vývarem, nalijeme na zeleninu
a připravujeme podle 2. kroku přípravy. Šťávu z pečeně nalijeme do hrnce, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Necháme 5 minut povařit, ochutíme solí, pepřem a sherry. Potravinářský škrob rozmícháme s vodou a omáčku tím zahustíme.

Příslušenství:

2 napařovací misky s plným dnem

potravinářská fólie

kuchyňská nit

palička na maso




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend