Recepty na gril: grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní

Léto, slunce, koupání a grilování. Kombinace, která snad nikdy neomrzí. Až se večer vrátíte příjemně unavení z koupaliště nebo od rybníka, čím doplníte energii? Doporučujeme ihned rozpálit gril a inspirovat se receptem. Základem chutného pokrmu jsou kvalitní suroviny, které můžete poznat i podle značek kvality, jako je např. Klasa, Regionální potravina či Bio.

Recept na grilovanou kotletu s grilovaným salátem a omáčkou z višní

Recept na grilovanou kotletu s omáčkou z višní



Zdroj fotografií a receptů:regionálnipotravina.cz

Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety.
A teď už stačí jenom prostřít. Dobrou chuť.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

4 ks vepřové kotlety s kostí

2 ks mladého římského salátu

100 ml červeného vína

2 lžíce medu

200 g kompotovaných višní

Solamyl, sůl, pepř, olivový olej

Postup:

1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.

2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme
a přidáme půlky višní.

3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout.

4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend