Recepty na gril: grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní
Léto, slunce, koupání a grilování. Kombinace, která snad nikdy neomrzí. Až se večer vrátíte příjemně unavení z koupaliště nebo od rybníka, čím doplníte energii? Doporučujeme ihned rozpálit gril a inspirovat se receptem. Základem chutného pokrmu jsou kvalitní suroviny, které můžete poznat i podle značek kvality, jako je např. Klasa, Regionální potravina či Bio.
Recept na grilovanou kotletu s grilovaným salátem a omáčkou z višní
Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety.
A teď už stačí jenom prostřít. Dobrou chuť.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: **
Ingredience:
4 ks vepřové kotlety s kostí
2 ks mladého římského salátu
100 ml červeného vína
2 lžíce medu
200 g kompotovaných višní
Solamyl, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.
2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme
a přidáme půlky višní.
3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout.
4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy