ČEZ: Zvýšení výkonu 1. bloku JE Temelín

Research, 3.8.2021

Společnost ČEZ oznámila, že navýšila výkon prvního bloku jaderné elektrárny Temelín o 4 elektrické megawatty (MWe). Zvýšení výkonu je důsledek výměny separátorů, ke které došlo v květnu. Současný výkon elektrárny Temelín je tak 2x 1086 MWE.

Management v polovině července uvedl, že ČEZ plánuje navýšit výrobu v jaderných elektrárnách v následujících letech o 2 TWh právě v souvislosti s výměnou separátorů. V současné době jaderné elektrárny vyrobí přes 30 TWh elektřiny ročně. Výroba elektřinyjaderných elektrárnách přináší společnosti nejvyšší marže a její výkyvy se výrazně projevují do finančních výsledků společnosti.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch úspěšných, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty. Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Více informací na: www.jtbank.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie