Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Proč? Protože Hovězí podkova od Zdeňka Misaře, která je nedílnou součástí receptu, získala ocenění Regionální potravina v Jihočeském kraji v roce 2019. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem. Hovězí delikatesa se vyrábí z mladých býčků. Za ochutnání stojí také další masné výrobky rodinné farmy Zdeňka Misaře. Se svou ženou totiž zastávají filozofii, že produkty z masa mají obsahovat pouze maso, sůl a koření. Nic víc, ani nic míň.


Podkova obsahuje pouze hovězí maso

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 35 minut

Náročnost: *

Ingredience:

1 ks Hovězí podkova od Zdeňka Misaře

400 g vepřové krkovice

2 papriky

1 červená cibule

rozmarýn, sůl, pepř, olej

Postup:

1. Vepřovou krkovici namarinujeme solí, pepřem a rozmarýnem. Zlehka maso zakapeme olejem
a necháme přes noc odležet.

2. Další den nakrájíme hovězí salám, papriky a cibuli na menší kousky, aby se daly napíchnout na špejli.

3. Špízy při grilování otáčíme a potíráme olejem s rozmarýnem. Grilujeme asi 10 minut.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend