Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které už podruhé získaly prestižní ocenění Regionální potravina v Moravskoslezském kraji. Jemné nudle jsou vyráběny z výběrové pšeničné mouky a pasterizovaných vajec. Těsto je poté dochuceno libečkem a petrželovou natí, které dodají výrobku nezaměnitelnou chuť a aroma.  

Recept na hovězí vývar s nudlemi s petrželkou

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Recept na hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Počet porcí: 6 porce

Doba přípravy: 40 minut příprava, 5 hodin vaření (ideálně 12 hodin)

Náročnost: *

Ingredience:

500 g hovězích masitých žeber

300 g morkových kostí

2 mrkve

½ celeru

1 petržel

1 větší cibule

3 stroužky česneku

150 g NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou od Fajna pasta s. r. o.

5 kuliček nového koření

3 bobkové listy

8 kuliček černého pepře

olej, sůl

Postup:

1. Kosti vložíme do pekáče a pečeme do zlatova při teplotě 160 °C. Čím tmavší kosti budou, tím tmavší bude vývar.

2. Mezitím v rozpáleném hrnci, v němž budeme vařit vývar, opečeme zlehka zeleninu nakrájenou na větší kousky a všechno koření.

3. Upečené kosti vložíme opatrně do hrnce i s výpekem a zalijeme studenou vodou až po okraj kostí.

4. Vývar pomalu přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté vývar stáhneme a necháme táhnout nejméně 5 hodin, nejlépe 12 hodin. Pěnu sbíráme naběračkou.

5. Hotový vývar přecedíme přes jemné sítko nebo plátno. Z žeber obereme maso, které použijeme jako vložku. Můžeme použít i zeleninu, která se vařila ve vývaru, nebo si uvaříme novou, jež bude mít lepší barvu a výraznější chuť.

6. Uvaříme libečkové nudle a polévku můžeme servírovat.

7. Ozdobíme čerstvou petrželkou.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření