Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami, jejichž chuť je dotvořena ručně vyráběným kořením ZEGITA, které produkuje malá rodinná firma v Ostřetíně v Pardubickém kraji. Koření se připravuje z devíti druhů regionální zeleniny, která se pomalu suší a mixuje společně se solí. Díky tomu krásně dochutí polévky, omáčky, pomazánky i maso. Letos dostalo koření ZEGITA Original ocenění Regionální potravina v Pardubickém kraji.

Recept na trhané vepřové maso s houbami


Zdroj: regionalnipotravina.cz 

Recept na trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut, pečení masa přibližně 6 hodin

Náročnost: * *

Ingredience:

800 g vepřové prorostlé plece

2 lžíce plnotučné hořčice

2 lžíce kremžské hořčice

2 lžíce protlaku

500 g brambor

200 g hub

1 větší cibule

3 stroužky česneku

koření ZEGITA Original

sůl, pepř

vepřové sádlo

petržel listová

Postup:

1. Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Osolíme a opepříme a dobře vmasírujeme oba druhy hořčice a protlak do masa. Nejlépe ho necháme přes noc odstát.

2. Marinované maso dáme do trouby v pekáčku s trochou vody a pečeme ho na 90 °C do měkka 5 až 6 hodin.

3. Hodinu před dopečením masa dáme vařit oloupané a nakrájené brambory.

4. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a zpěníme na vepřovém sádle, poté přidáme houby pokrájené na menší kousky. Směs hezky opečeme a dochutíme solí a pepřem.

5. Vařené brambory přecedíme a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme směs cibule, česneku a hub. Ve šťouchaných bramborách můžeme rozpustit ještě trochu vepřového sádla. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou a kořením ZEGITA Original.

6. Měkké maso vyndáme z trouby a můžeme ho vidličkou natrhat. Výpek použijeme jako šťávu k masu.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend