Recept na krtkův dýňový dort ze špaldové mouky

Vyzkoušejte pečení s celozrnnou špaldovou moukou


 

Recept na krtkův dýňový dort


Časová náročnost: 60 minut

Suroviny:

KORPUS

1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka

½ hrnku třtinového cukru

1 hrnek mléka

¾ hrnku oleje

30 g holandského kakaa

2 vejce

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL jedlé sody

Špetka soli

NÁPLŇ

2 tvarohy

1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky

1 hrnek cukru

140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

POSTUP:

Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.

Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu.

Dost necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.

TIP – Vyzkoušejte pečení s celozrnnou hladkou špaldovou moukou Pernerka

Kvalitní mouka je základem pečení. A u celozrnné to platí dvojnásob. Vyzkoušejte proto při dalším pečení celozrnnou Pernerku, která je díky unikátní mlecí technologii Mlýnu Perner umletá úplně dohladka. 




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend