Podzimní recepty z kvalitních surovin: grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem. Když máte kvalitní suroviny, stačí jich opravdu jenom pár a budou se vám tvořit boule za ušima, jak vám bude chutnat. Při sběru hub v lese se spoléháte na svůj instinkt, ale v obchodě vám s nákupem mohou posloužit loga kvality potravin (např. Klasa a Regionální potravina), jež najdete na jejich obalech.

K houbám přidáme přidat česnek a rozmarýn

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Recept na grilované hřiby s hořčičným dresinkem


Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

400 g hub

2 lžíce hořčice plnotučné

2 lžíce majonézy

1 lžíce medu

1 stroužek česneku

200 g polníčku

sůl, pepř, olivový olej

máslo

Postup:

1. Houby dobře očistíme, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčíme, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.

2. U všech hub uřízneme nohu a podélně ji rozpůlíme. Kloboučky můžeme podle velikosti taky zmenšit.

3. Houby dáme na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihodíme kousek másla a přidáme plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolíme a opepříme.

4. Mezitím si smícháme majonézu, hořčici a olej. Podle chuti jí osolíme a opepříme.

5. Upečené houby dáme na talíř a přelijeme hořčičnou omáčkou.

6. Dozdobíme polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření