Podzimní recepty z kvalitních surovin: polévka z pečeného celeru se žampiony

Podzim nám zkrátil dny, prodloužil noci a pohrál si s barvami listů. Také nám proměnil chutě. Z lehkého letního menu jsme se pomalu vrátili k zemitějším pokrmům, což ovšem neznamená, že si nutně musíme začít vytvářet tukové zásoby. Vyzkoušejte naše jednoduché recepty postavené na pár surovinách, u nichž je ovšem zásadní jejich chuť, složení, čerstvost, tedy kvalita.

Co jsme si pro vás tentokrát nachystali? Polévku z pečeného celeru se žampiony, rajskou omáčku s petrželovým knedlíkem, zapečené palačinky na slaný způsob a tvarohové knedlíčky s hruškovým rozvarem a žmolenkou.

 Polévky se v posledních letech vrátily zase do kurzu. Není se čemu divit. Jsou jednoduché na přípravu a v jednom hrnci můžeme připravit velké množství, které vydrž i několik dní. A přesně taková je naše polévka z pečeného celeru se žampiony a stroužkem česneku, kterou jsme zvýraznili trochou bílého vína a zjemnili smetanou. Perfektně funguje také jako hlavní obědový chod nebo lehká večeře. Jak docílíte té nejlepší chuti? Nejen vařením s láskou, ale také výběrem kvalitních surovin označených logy kvality, jako jsou např. Klasa, BIO a Regionální potravina.

Polévky se vrátily zase do kurzu


Zdroj: akademiekvality.cz

Recept na polévku z pečeného celeru se žampiony

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

Ingredience:

900 ml zeleninového vývaru

300 ml smetany

300 g celeru

150 g brambor

140 cibule

60 g másla

25 g cukru krupice

1 stroužek česneku

1 dl bílého vína

200 g žampionů

sůl

pepř

Postup:

1. Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na plech. Osolíme a přidáme česnek a cukr. Pečeme v troubě na 160 ° C cca 25 min.

2. Cibuli a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme do zlatova. Zalijeme bílým vínem a svaříme.

3. Přidáme pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vaříme na mírném plamenu cca 30 min.

4. Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.

5. Přidáme na kousky orestované žampiony na másle.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření