Podzimní recepty z kvalitních surovin: zapečené palačinky se sýrem, šunkou a zeleninové hranolky

Lákavě tenoučké palačinky na slaný způsob se šunkou a sýrem mohou potěšit nejen mlsné jazýčky dětí, ale také celou rodinu i přátele. Mějte na paměti, že malé množství surovin v receptu o to více vyžaduje jejich kvalitu. Proto v obchodě vybírejte pečlivě. Zárukou jsou značky kvality (např. Klasa, BIO a Regionální potravina), jejichž loga znáte z obalů výrobků a poukazují na mimořádné vlastnosti těchto oceněných produktů. Aby byl váš oběd nebo večeře ještě o něco výživnější, nabízíme vám coby přílohu hranolky ze zeleniny. Neošidíme vás ani o příjemně svěží dip v podobě vyšlehané lučiny s trochou smetany a pokrájenou čerstvou pažitkou.

Recept na palačinky a zeleninové hranolky

 Zdroj: akademiekvality.cz

Recept na zapečené palačinky se sýrem a šunkou, zeleninové hranolky a vyšlehaná lučina s pažitkou 


Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g hladké mouky

400 ml mléka

2 vejce

200 g plátkového sýra

200 g dětské šunky

70 g salátové okurky

70 g mrkve

70 g papriky

70 g řapíkatého celeru

250 g lučiny

50 g pažitky

10 ml smetany

olej

sůl

Postup:

1. Z mouky, mléka, vajec a špetky soli vymícháme palačinkové těsto.

2. Na rozpálenou pánev nalijeme těsto a uděláme tenké palačinky.

3. Do palačinek dáme plátky šunky a 100 g sýra. Zbylý sýr poklademe na vrch palačinky a dáme zapéct do trouby na 200 ° C na 6 minut.

4. Okurku, mrkev, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na stejné hranolky (řapíkatý celer oloupeme škrabkou).

5. Lučinu vyšleháme s trochou smetany a přidáme jemně nakrájenou pažitku.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend