Podzimní recepty z kvalitních surovin: opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Když si dáváte na podzim něco sladkého, zmrzlina to nejspíš nebude. Proto jsme připravili dezert, který je nejlepší ještě teplý. Hřejivý pocit doplní rozvařené voňavé hrušky se skořicí. Tyto suroviny dělají společnost příjemně vláčným tvarohovým knedlíčkům opečeným na másle a zaprášeným křupavou drobenkou z mouky, másla a cukru. Jídlo je poměrně jednoduché na přípravu, nepodceňte ovšem jednotlivé komponenty. Až budete v obchodě, všímejte si, které potraviny se pyšní značkami kvality, jako je např. Klasa a Regionální potravina. Pokud se vám budou hodit do našeho receptu, doporučujeme je všemi deseti.

Hřejivý pocit doplní rozvařené hrušky se skořicí


Zdroj: akademiekvality.cz

Recept na opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

Ingredience:

500 g plnotučného tvarohu

2 vejce

480 g polohrubé mouky

150 g másla

500 g hrušek

75 g cukru

špetka soli

1 celá skořice

20 g mleté skořice

Žmolenka

140 g polohrubé mouky

100 g másla

100 g cukru krupice

Postup:

1. Do mísy dáme 100 g rozehřátého másla , přidáme vejce a vše promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, tvaroh, moučkový cukr a uhněteme těsto.

2. Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.

3. Knedlíčky dáme vychladit do lednice a poté opečeme na zbytku másla.

4. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozvaříme s cukrem a skořicí.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření