Listopadové recepty: vydatná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub

Vydatná polévka je přesně to, co v podzimním sychravém počasí spolehlivě zahřeje. Mezi takové patří pořádná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub, které jí společně s česnekem, kmínem a majoránkou dodají pořádné grády. Nezapomínejte, že s výběrem surovin mohou pomoci také značky kvality potravin, které může mít dokonce i zelenina. Jedná se např. o Regionální potravinu, Klasu nebo BIO. Když budete vařit z těch nejkvalitnějších výrobků, o to více bude váš pokrm výživnější a jeho chuť intenzivnější, což jistě od polévky očekáváte.

Pořádná bramboračka plná kořenové zeleniny a hub 

Zdroj: akademiekvality.cz

Recept na vydatnou bramboračku

Počet porcí:
4 porce

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: **

Ingredience:

1 cibule

4 ks brambor

100 g mrkve

50 g petržele

50 g celeru

50 g másla

100 g květáku

20 g čerstvých hub

50 g sušených hub

3 stroužky česneku

1000 ml zeleninového vývaru

drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, hladká mouka

Postup:

1. Kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky spolu s květákem nakrájeným na drobno orestujeme do zlatova na másle. Poté přidáme houby a cibuli a restujeme dalších 10 minut. Na konec přihodíme rozmačkaný česnek, sušené houby a drcený kmín. Celý základ zaprášíme 1 lžící hladké mouky a orestujeme.

2. Základ zalijeme vývarem a zavaříme. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky.

3. Ochutnáme polévku a popřípadě trošku dosolíme, aby se brambory vařily v ochucené tekutině.

4. Počkáme, až brambory změknou, a polévku dochutíme solí, pepřem a sušenou majoránkou.

5. Při podávání můžeme použít čerstvou majoránku na ozdobu.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend