Sladký bar podle food blogerky: panna cotta s bílou čokoládou a malinami

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu. A titul hostitelky roku budete mít v kapse. S recepty od food blogerky Kitchen Story bude příprava sweet baru hračka!

Panna cotta bude chutnat

Panna cotta s bílou čokoládou a malinami

Množství: 4 porce
Čas přípravy: 20 minut + chladnutí

Suroviny:
500 ml 30 % smetany
70 g krystalového cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
špetka soli
3 plátky želatiny
100 g bílé čokolády

Zdobení:
čerstvé maliny a rozdrcené lyofilizované maliny

Postup:

1.
Smetanu nalijte do menšího hrnce a zahřejte těsně bod bod varu. Myslete na to, že by se smetana neměla vařit a včas odstavte z plotny. Přidejte cukr, malou špetku soli a vanilková semínka, míchejte metličkou dokud se cukr nerozpustí.

2.
Do hlubokého talíře dejte vodu a vložte do ní plátky želatiny. Ty po chvilce změknou a pak je čas je vyndat. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a přidejte je do horké smetany a dobře promíchejte.

3.
Nad vodní lázní v žáruvzdorné míse nechte rozpustit na kousky rozlámanou čokoládu. Pak za stálého míchání přilévejte po částech smetanovou směs.

4.
Směs na panna cottu nalijte do skleniček a než je dáte do ledničky, nechte je chvíli vychladnout při pokojové teplotě. V lednici nechte ideálně přes noc, minimálně 4-5 hodin.

5.
K servírování použijte čerstvé maliny a na kousky rozdrcené lyofilizované maliny. 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření