Sladký bar podle food blogerky: nepečené cake pops

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu. A titul hostitelky roku budete mít v kapse. S recepty od food blogerky Kitchen Story bude příprava sweet baru hračka!

Nepečené cake pops budou chutnat

Nepečené cake pops

Množství: 20 kusů
Čas přípravy: 30 minut + chladnutí

Těsto:
150 g piškotů
50 g vlašských ořechů
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
50 g másla o pokojové teplotě
200 g mascarpone

Poleva:
200 g hořké čokolády
80 g másla

Zdobení:
rozdrcené lyofilizované ovoce
rozdrcené pistácie
čokoládové zdobení

Postup:

1.
Piškoty a ořechy vložte do stolního mixéru a rozmixujte najemno. Nasypejte do mísy a přidejte moučkový cukr, kakao a koření. Důkladně promíchejte.

2.
Do sypké směsi přidejte máslo a mascarpone. Míchejte dokud nevznikne kompaktní hmota. Tu dejte alespoň na 30 minut chladnout do lednice.

3.
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a na kousky nalámanou čokoládu.

4.
Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky a do jejich středu zapíchněte tyčinku na lízátka. Lízátka namočte v čokoládové polevě a zasypte ozdobou podle vašeho výběru.

5.
Dejte chladit do lednice ideálně přes noc nebo alespoň 2 hodiny. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend