Sladký bar podle food blogerky: nepečené mini Pavlova

Dopřejte milovníkům sladkého lákavý koutek plný dobrot. A je jedno, zda chystáte oslavu pro děti, nebo dospělé. Vysokou cukrařinu ale pro tentokrát vynechte. Místo toho vsaďte na jednoduché dezerty, základní vybavení a trochu toho dekoratérského umu. A titul hostitelky roku budete mít v kapse. S recepty od food blogerky Kitchen Story bude příprava sweet baru hračka!

Mini Pavlova







Mini Pavlova

Množství: 15-20 kusů
Čas přípravy: 30 minut
Pečení: 60 minut

Suroviny:
4 bílky
špetka soli
240 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžíce vinného octa

Krém:
200 ml 30% smetany
500 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru

Zdobení:
rozdrcené pistácie a jedlé květy

Postup:

1.
Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte silikonovou podložkou na pečení nebo pečicím papírem.

2.
Bílky předejte do větší mísy a přidejte špetku soli. Pomocí mixéru vyšlehejte polotuhý sníh. Postupně vsypte cukr a mixujte tak dlouho, dokud se krystalky cukru nerozpustí. To poznáte tak, že sníh promnete mezi prsty.

3.
Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a ještě asi minutu mixujte. Výsledná konzistence je pevný a lesklý sníh.

4.
Sníh vložte do cukrářského sáčku a tvarujte mini Pavlovo o průměru cca 5 cm. Uprostřed by měla vzniknout prohlubeň. Ta se pak bude hodit pro nanášení krému.

5.
Vložte do trouby a hned snižte teplotu na 120 °C. Pečte 60 minut a nechte v troubě vychladnout. Pavlova by po upečení měla být zvenku pevná a uvnitř vláčná.

6.
Mezitím co se Pavlovy budou péct připravte ostatní věci potřebné k dokončení. Pomocí mixéru vyšlehejte ze smetany šlehačku a postupně do ní opatrně zapracujte mascarpone a cukr. Vzniklý krém dejte chladit do lednice



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend