Vánoční cukroví může mít i slanou podobu


Špaldová hladká mouka má jemně oříškovou chuť

 

Recept na slané vánoční cukroví se sýrem


Časová náročnost: 50 minut

Suroviny:

125 g špaldové hladké mouky Pernerka

6 g kypřícího prášku

100 g nastrouhané goudy

90 g změklého másla

1 lžička soli

3 žloutky

1 – 2 lžíce studené vody

Bílek na potření

Sezam, kmín nebo hrubozrnná sůl na posypání

POSTUP:

Smícháme všechny suché ingredience a promícháme. Poté přidáme goudu, máslo, žloutky, vodu a vypracujeme v těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

Po vyjmutí si vál jemně poprášíme moukou a vyválíme těsto na cca 3mm silný plát. Vykrajujeme své oblíbené tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme bílkem a posypeme sezamem, kmínem nebo solí.

Pečeme cca 12-14 minut na 170 °C dozlatova.

TIP – Hladká špaldová mouka

Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.

Špaldová hladká mouka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. 




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend