Masové recepty, recepty z masa, masitá jídla

Recepty z masa a masitá jídla se připravují po celém světě různými způsoby. Běžně se podle receptů připravuje maso kuřecí, kachní, husí a krůtí. Také vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí a králičí maso najdou v kuchyni časté uplatnění. Nesmíme zapomenout na rybí maso, z ryb mořských i sladkovodních. Často se připravují recepty z kapra, lososa, candáta a štiky a z mořských plodů. Také zvěřina je oblíbená, zejména srnčí, mufloní a kančí maso, zajíc a bažant. Méně časté jsou masa pštrosí, klokaní, želví a krokodýlí.

Poradíme, jak vybrat ten nejlepší kontaktní gril

17.6.2021

Není žádným tajemstvím, že Češi milují grilování. Pokud si rádi připravujete maso v létě na zahradě na grilu, nemusí to být ale zároveň i ta nejzdravější varianta. Právě od toho tady jsou elektrické kontaktní grily, které dokáží zajistit zdravé grilování&

Vybíráme šťavnaté maso na gril: steak, kotletu, žebírka, ale i bůček

30.4.2021

Letošní grilovací sezona se blíží. Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových variací a hledání toho správného kusu masa na gril. Dobře zvolené maso totiž dokáže udělat z obyčejného grilování gurmánský

Recept s chutí francouzského venkova: pomalu dušené hovězí na červeném víně

22.4.2021

Recept v jedné báječné harmonii propojuje chuti a vůně hovězího masa, kořenové zeleniny a bylinek, hlubší tóny mu dodává červené víno. Chce jediné. Čas. Za to se vám zaručeně odmění zážitkem z nejvyšších kulinářských pater a masem tak měkkým

Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami

10.4.2021

Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklep


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí, proto jsme tuto zeleninu zařadili do jednoho z receptů. Nejenže je vyhledávanou pochoutku gurmánů, ale také obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus.

Raw veganka Pavla: Co teda vlastně jím? Ovoce, zeleninu a čokoládu!

3.2.2021

MASO nejíš, mlíko nepiješ, vajíčka nejíš, CHLEBA nejíš, CO TY VLASTNĚ JÍŠ?! Zajímá Vás, z čeho jsou živí vitariáni, jestli je tatarák raw a zda jim není v zimě zima? Přečtěte si náš nový rozhovor - je sice dlouhý, ale výživný


Masové diskuze a fórum



Lednové odlehčené recepty: pečený pstruh s čočkovým ragú

30.1.2021

Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí.

Bezmasé recepty: pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix semínek

29.1.2021

Každý z nás má potřebu konzumovat maso úplně jinak. Jestliže patříte mezi lidi, kteří si pochutnají i na bezmasých pokrmech, nebo jste přímo vegetariáni, budete mít z tohoto receptu opravdu radost.

Lednové odlehčené recepty: pestrý zeleninový dip

22.1.2021

Čím si obohatit téměř jakýkoliv pokrm? Maso, brambory, chipsy, tortilly? Poctivým zeleninovým dipem! V tom našem se skrývají rajčata, papriky, cibule, česnek, cuketa, lilek, mrkev, zázvor a z dochucovadel také jablečný ocet.

Lednové odlehčené recepty: nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou

17.1.2021

Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy...

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

26.12.2020

Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací.

Tradiční Vánoce na talíři: recepty na vánočního kapra

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.

Kuřecí řízek ke štědrovečerní večeři je favoritem českých dětí (17.12.2020)

17.12.2020

Nejčastějším štědrovečerním jídlem českých dětí je kuřecí řízek, druhé místo patří kaprovi, bronzovou příčku obsadily jiné druhy ryb. Výrazně méně obvyklý je na sváteční tabuli vepřový řízek či vinná klobása. O tom, co se obvykle jí o Štědrém večeru v ...

Moje stravování změnil pan Spock

Proč je veganství logické, humánní a jednodušší než kdy dřív Vegankou jsem se stala před třiceti lety. Už dávno předtím jsem přestala jíst maso, což byla pro milovnici steaků, kuřecího, slaniny a jehněčích kotlet už tak veliká výzva.

Recepty z regionů: řízek z mletého masa s česnekovým sýrem a uzenou bramborovou kaší

6.12.2020

Přemýšleli jste někdy, jestli znáte dobře místo, kde právě žijete? Nejen krajinu a okolí, ale třeba také místní potraviny, regionální delikatesy? Přestože už jsou nejspíše některé z nich na seznamu vašich oblíbených, zkuste se příště v obchodě nebo na...