Masové recepty, recepty z masa, masitá jídla

Recepty z masa a masitá jídla se připravují po celém světě různými způsoby. Běžně se podle receptů připravuje maso kuřecí, kachní, husí a krůtí. Také vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí a králičí maso najdou v kuchyni časté uplatnění. Nesmíme zapomenout na rybí maso, z ryb mořských i sladkovodních. Často se připravují recepty z kapra, lososa, candáta a štiky a z mořských plodů. Také zvěřina je oblíbená, zejména srnčí, mufloní a kančí maso, zajíc a bažant. Méně časté jsou masa pštrosí, klokaní, želví a krokodýlí.

Zpestřete psovi stravu ananasem, borůvkami či jahodami. Které ovoce je pro chlupáče vhodné?

23.8.2022

Ačkoliv vám váš čtyřnohý parťák často rád vymete talíř od kde čeho, ze zoologického hlediska není všežravcem, ale masožravcem. Přesto to neznamená, že by musel baštit výhradně maso, v rozumném množství do jídelníčku psa patří také rostlinná strava, zejmén

Stop plýtvání s jídlem: naučte se v kuchyni zužitkovat i zbytky

17.2.2022

Každý z nás ve své domácnosti ročně vyplýtvá zhruba 25 kilogramů potravin. Většinu tvoří zbytky ovoce a zeleniny, často ale vyhazujeme i staré pečivo, mléčné výrobky a maso. A ačkoliv se v nakládání s potravinami „lepšíme“, stále jde o velké množství...

Vánoční recepty - vánoční jídlo a přejídání, aneb všeho moc škodí

22.12.2021

Je na nás jak vánoce a vánoční jídlo pojmeme. Může to být o přejídání se a kombinacích tučných a sladkých pokrmů, nebo můžeme být střídmější. Namísto smaženého kapra udusíme přírodního kapra, nebo lososa, namísto tučného vepřového připravíme krůtí maso.

Tradiční Vánoce na českém talíři: recepty na vánočního kapra

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Pro pochutnání i pro zdraví: ryby v našem jídelníčku

Snad žádné jiné maso se v souvislosti se zdravým životním stylem neskloňuje tak často jako rybí. Má to své opodstatnění, rybí maso je nabité vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Jde o výborný zdroj bílkovin a zdraví prospěšných tuků včetně omega-3...

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend

24.10.2021

Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..


Masové diskuze a fórum



Malý cibulový mls nasladko, lehce pikantní

Máte rádi cibuli? Zdravou syrovou, ale i dušenou, pečenou a vařenou doplňující maso, polévku, omáčky, jinou zeleninu vše na slaný způsob. A co vyzkoušet malý cibulový mls nasladko s lehce pikantní chutí? Nová chuť cibule rozhodně stojí za vyzkoušení!

Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

12.9.2021

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami

Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

29.8.2021

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem.

Průvodce hovězím masem: od líčka až po oháňku

11.8.2021

Hovězí maso je stálicí české kuchyně, a ačkoliv ve spotřebě trochu zaostává za drůbežím a vepřovým, objevuje se na talířích v nekonečných variacích. V posledních letech navíc zažívá velkou obrodu a stále více lidí si rádo i doma dopřeje dobrý steak nebo t

Domácí burgery s tím nejšťavnatějším trhaným vepřovým

Pulled pork, nebo chcete-li trhané vepřové maso, má svůj původ na jihu Spojených států, kde se namarinované maso zvolna připravuje při nízké teplotě v kouři. Tradice této šťavnaté pochoutky měkké tak, že ji můžete krájet a porcovat vidličkou, prý sahá až

Grilujeme ryby: jak správně připravit ryby na grilu

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné grilovačky. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?

Krůtí maso v kuchyni: jak si na něm pochutnat a na co dát pozor?

20.7.2021

Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké ...

Recepty na gril: smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák