Masové recepty, recepty z masa, masitá jídla

Recepty z masa a masitá jídla se připravují po celém světě různými způsoby. Běžně se podle receptů připravuje maso kuřecí, kachní, husí a krůtí. Také vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí a králičí maso najdou v kuchyni časté uplatnění. Nesmíme zapomenout na rybí maso, z ryb mořských i sladkovodních. Často se připravují recepty z kapra, lososa, candáta a štiky a z mořských plodů. Také zvěřina je oblíbená, zejména srnčí, mufloní a kančí maso, zajíc a bažant. Méně časté jsou masa pštrosí, klokaní, želví a krokodýlí.

Stop plýtvání s jídlem: naučte se v kuchyni zužitkovat i zbytky

17.2.2022

Každý z nás ve své domácnosti ročně vyplýtvá zhruba 25 kilogramů potravin. Většinu tvoří zbytky ovoce a zeleniny, často ale vyhazujeme i staré pečivo, mléčné výrobky a maso. A ačkoliv se v nakládání s potravinami „lepšíme“, stále jde o velké množství...

Vánoční recepty - vánoční jídlo a přejídání, aneb všeho moc škodí

22.12.2021

Je na nás jak vánoce a vánoční jídlo pojmeme. Může to být o přejídání se a kombinacích tučných a sladkých pokrmů, nebo můžeme být střídmější. Namísto smaženého kapra udusíme přírodního kapra, nebo lososa, namísto tučného vepřového připravíme krůtí maso.

Tradiční Vánoce na českém talíři: recepty na vánočního kapra

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.

Pro pochutnání i pro zdraví: ryby v našem jídelníčku

Snad žádné jiné maso se v souvislosti se zdravým životním stylem neskloňuje tak často jako rybí. Má to své opodstatnění, rybí maso je nabité vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Jde o výborný zdroj bílkovin a zdraví prospěšných tuků včetně omega-3...


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend

24.10.2021

Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..

Malý cibulový mls nasladko, lehce pikantní

Máte rádi cibuli? Zdravou syrovou, ale i dušenou, pečenou a vařenou doplňující maso, polévku, omáčky, jinou zeleninu vše na slaný způsob. A co vyzkoušet malý cibulový mls nasladko s lehce pikantní chutí? Nová chuť cibule rozhodně stojí za vyzkoušení!


Masové diskuze a fórum



Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

12.9.2021

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami

Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

29.8.2021

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem.

Průvodce hovězím masem: od líčka až po oháňku

11.8.2021

Hovězí maso je stálicí české kuchyně, a ačkoliv ve spotřebě trochu zaostává za drůbežím a vepřovým, objevuje se na talířích v nekonečných variacích. V posledních letech navíc zažívá velkou obrodu a stále více lidí si rádo i doma dopřeje dobrý steak nebo t

Domácí burgery s tím nejšťavnatějším trhaným vepřovým

Pulled pork, nebo chcete-li trhané vepřové maso, má svůj původ na jihu Spojených států, kde se namarinované maso zvolna připravuje při nízké teplotě v kouři. Tradice této šťavnaté pochoutky měkké tak, že ji můžete krájet a porcovat vidličkou, prý sahá až

Grilujeme ryby: jak správně připravit ryby na grilu

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné grilovačky. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?

Krůtí maso v kuchyni: jak si na něm pochutnat a na co dát pozor?

20.7.2021

Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké ...

Recepty na gril: smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák

Recepty z lokálních surovin: kuřecí špízy na medu a pivě

26.6.2021

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou. Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva. Tento med je ...