Masové recepty, recepty z masa, masitá jídla

Recepty z masa a masitá jídla se připravují po celém světě různými způsoby. Běžně se podle receptů připravuje maso kuřecí, kachní, husí a krůtí. Také vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí a králičí maso najdou v kuchyni časté uplatnění. Nesmíme zapomenout na rybí maso, z ryb mořských i sladkovodních. Často se připravují recepty z kapra, lososa, candáta a štiky a z mořských plodů. Také zvěřina je oblíbená, zejména srnčí, mufloní a kančí maso, zajíc a bažant. Méně časté jsou masa pštrosí, klokaní, želví a krokodýlí.

Řízek z vepřové panenky smažený na sádle, bramborový salát

Už zase bramborový salát, brzy po Vánocích? A proč ne, když je tak povedený! V našem receptu jsme ho nachystali spolu s řízečky z libové vepřové panenky. Na salát se opravdu těšte, protože jsme si s jeho recepturou pořádně pohráli...

Kachna v receptech: když dostaneme chuť na kachnu

Kachna pečená se zelím, kachna na pomerančích, nadívaná, nebo pekingská kachna. To jsou některé známé úpravy kachny, které máme rádi. Maso z kachny rozhodně nepatří mezi dietní jídla, ale kdo by jednou za čas odolal křupavé kůrce, měkkému masu a výborné

Rybí vánoční recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra

23.12.2021

Rybí vánoční recepty: chutné a zdravé jídlo z českého kapra. Proč připravovat jen mořské ryby, když náš, český kapr má tolik možností a existuje receptů jako ho dobře připravit. Rozhodně se nejedná pouze o kapra smaženého v trojobalu.

Vánoční recepty - vánoční jídlo a přejídání, aneb všeho moc škodí

22.12.2021

Je na nás jak vánoce a vánoční jídlo pojmeme. Může to být o přejídání se a kombinacích tučných a sladkých pokrmů, nebo můžeme být střídmější. Namísto smaženého kapra udusíme přírodního kapra, nebo lososa, namísto tučného vepřového připravíme krůtí maso.


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Tradiční Vánoce na českém talíři: recepty na vánočního kapra

K tradicím a symbolům Vánoc u nás od konce 19. století patří vánoční kapr. Bez kapra na štědrovečerní tabuli by to možná v některých rodinách ani Vánoce nebyly. Kapr je kvalitní rybí maso, které se dá upravit na mnoho způsobů.

Česká kuchyně využije vepřové maso od hlavy až po ocásek

Stejně jako u ostatních druhů mas, i u vepřového je klíčový správný výběr a nákup masa. Preferovat bychom měli maso z české produkce, které není „povzbuzené“ nejrůznějšími stabilizátory, aby vydrželo delší cestu na náš stůl. Před nákupem v supermarketu dá




Listopadové recepty: španělské ptáčky s houskovým knedlíkem

Rajská, koprová, svíčková a… čtveřici našich tradičních omáček s hovězím masem uzavírá španělský ptáček. Snad všichni víme, o co jde – srolovaný plátek hovězího napěchovaný vejcem natvrdo, nakládanými okurkami, klobáskou, cibulí a špekem. Jedná se o mix

Pro pochutnání i pro zdraví: ryby v našem jídelníčku

Snad žádné jiné maso se v souvislosti se zdravým životním stylem neskloňuje tak často jako rybí. Má to své opodstatnění, rybí maso je nabité vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Jde o výborný zdroj bílkovin a zdraví prospěšných tuků včetně omega-3...

Podzimní recepty z kvalitních surovin: skládaný sendvič s kuřecím masem

Možná že už na podzim nebude počasí přát piknikům, ale chuť na pořádně „vytuněný“ sendvič nás jen tak neopustí. Protože ten náš obsahuje také kuřecí prsa, může skvěle alternovat klasický teplý oběd. Nechybí ani vejce ve formě volského oka. Vejce je téměř

Recept na guláš nejen se šesti a nejen na víkend

24.10.2021

Guláš, to již dávno není jen klasika, kterou si dáte se šesti v restauraci. Recept na guláš nemusí být pouze z hovězího masa a připraven klasickým způsobem. Výborný je i guláš z drůbežího, vepřového, ale i jehněčího masa, pochutnat si můžete na guláši z..

Malý cibulový mls nasladko, lehce pikantní

Máte rádi cibuli? Zdravou syrovou, ale i dušenou, pečenou a vařenou doplňující maso, polévku, omáčky, jinou zeleninu vše na slaný způsob. A co vyzkoušet malý cibulový mls nasladko s lehce pikantní chutí? Nová chuť cibule rozhodně stojí za vyzkoušení!

Recept na svíčkovou omáčku: není svíčková, jako svíčková!

15.10.2021

Kdo by neznal recept a neochutnal svíčkovou - českou klasiku! Svíčková, to je smetanová omáčka z kořenové zeleniny. Dobrá svíčková je chloubou domácí kuchyně a specialitou mnoha restaurací.

Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

12.9.2021

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami

Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

29.8.2021

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem.