Masové recepty, recepty z masa, masitá jídla

Recepty z masa a masitá jídla se připravují po celém světě různými způsoby. Běžně se podle receptů připravuje maso kuřecí, kachní, husí a krůtí. Také vepřové, hovězí, telecí, skopové, jehněčí a králičí maso najdou v kuchyni časté uplatnění. Nesmíme zapomenout na rybí maso, z ryb mořských i sladkovodních. Často se připravují recepty z kapra, lososa, candáta a štiky a z mořských plodů. Také zvěřina je oblíbená, zejména srnčí, mufloní a kančí maso, zajíc a bažant. Méně časté jsou masa pštrosí, klokaní, želví a krokodýlí.

Recepty s regionální potravinou:trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami

12.9.2021

Trhané maso je jednou z nejoblíbenějších příprav masa posledních let. A po právu. Lahodné šťavnaté chuti a jemné konzistenci se jen těžko odolává. Zvláště pokud maso správně dochutíte a nepodceníte ani přílohu. My jsme zvolili šťouchané brambory s houbami

Recepty s regionální potravinou: hovězí vývar s nudlemi s libečkem a petrželkou

Pořádně silný vývar, to je grunt. Připravili jsme pro vás recept na jeden takový, který přijde vhod během prvních podzimních dní. Vedle velké porce kořenové zeleniny a kvalitního masa jsme do něj přidali také NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, které

Recept na špíz z hovězí podkovy a krkovice

29.8.2021

Maso všude, kam se podíváte, sen snad všech „masomilů“. Navíc je jedno z nejlepších, které můžete ochutnat. Podkova obsahuje pouze hovězí maso, díky čemuž má nádherně plnou chuť i vůni, kterou podtrhuje směs přírodního koření namíchaná samotným majitelem.

Průvodce hovězím masem: od líčka až po oháňku

11.8.2021

Hovězí maso je stálicí české kuchyně, a ačkoliv ve spotřebě trochu zaostává za drůbežím a vepřovým, objevuje se na talířích v nekonečných variacích. V posledních letech navíc zažívá velkou obrodu a stále více lidí si rádo i doma dopřeje dobrý steak nebo t


Fotogalerie: Kuchyně, Jídelny



Domácí burgery s tím nejšťavnatějším trhaným vepřovým

Pulled pork, nebo chcete-li trhané vepřové maso, má svůj původ na jihu Spojených států, kde se namarinované maso zvolna připravuje při nízké teplotě v kouři. Tradice této šťavnaté pochoutky měkké tak, že ji můžete krájet a porcovat vidličkou, prý sahá až

Grilujeme ryby: jak správně připravit ryby na grilu

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné grilovačky. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte v obchodě čerstvou rybu? Která je vhodná na grilování?


Masové diskuze a fórum



Krůtí maso v kuchyni: jak si na něm pochutnat a na co dát pozor?

20.7.2021

Krůtí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa, které se objevuje na českých jídelníčcích. Není divu – nízký obsah tuku ve spojení s výbornou chutí z něj dělá vyhledávané jídlo, oblíbené u dětí i dospělých. Málokterý druh masa navíc nabízí tak široké ...

Recepty na gril: smažený kapr v pivním těstíčku s majonézou z meduňky

Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně. Jaké pivo se perfektně hodí ke kaprovi? Spodně kvašený polotmavý ležák

Recepty z lokálních surovin: kuřecí špízy na medu a pivě

26.6.2021

Grilovací sezóna je v plném proudu. Pojďme si proto přichystat šťavnaté kuřecí špízy marinované v medu a pivu a provoněné česnekem s petrželkou. Pokud nemáte med od včelaře z okolí, doporučujeme PROPOLIS V MEDU od rodinné firmy Pleva. Tento med je ...

Poradíme, jak vybrat ten nejlepší kontaktní gril

21.6.2021

Není žádným tajemstvím, že Češi milují grilování. Pokud si rádi připravujete maso v létě na zahradě na grilu, nemusí to být ale zároveň i ta nejzdravější varianta. Právě od toho tady jsou elektrické kontaktní grily, které dokáží zajistit zdravé grilování&

Vybíráme šťavnaté maso na gril: steak, kotletu, žebírka, ale i bůček

30.4.2021

Letošní grilovací sezona se blíží. Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových variací a hledání toho správného kusu masa na gril. Dobře zvolené maso totiž dokáže udělat z obyčejného grilování gurmánský

Recept s chutí francouzského venkova: pomalu dušené hovězí na červeném víně

22.4.2021

Recept v jedné báječné harmonii propojuje chuti a vůně hovězího masa, kořenové zeleniny a bylinek, hlubší tóny mu dodává červené víno. Chce jediné. Čas. Za to se vám zaručeně odmění zážitkem z nejvyšších kulinářských pater a masem tak měkkým

Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami

10.4.2021

Cibuli a meruňky smícháme v napařovací misce s plným dnem s máslem, sherry, solí, cayennským pepřem a připravujeme podle 1. kroku přípravy. Krůtí prsa nakrájíme tak, aby vznikl co největší plochý plátek masa. Paličkou na maso v potravinářské fólii rozklep

Jarní recepty, které v březnu potěší vaše chutě: pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí, proto jsme tuto zeleninu zařadili do jednoho z receptů. Nejenže je vyhledávanou pochoutku gurmánů, ale také obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus.

Raw veganka Pavla: Co teda vlastně jím? Ovoce, zeleninu a čokoládu!

3.2.2021

MASO nejíš, mlíko nepiješ, vajíčka nejíš, CHLEBA nejíš, CO TY VLASTNĚ JÍŠ?! Zajímá Vás, z čeho jsou živí vitariáni, jestli je tatarák raw a zda jim není v zimě zima? Přečtěte si náš nový rozhovor - je sice dlouhý, ale výživný