Feng shui, láska takže i ložnice

Původně jsem chtěla navázat na předešlý článek o feng šuej, ale stále mi něco říká psát o lásce, tak proč nespojit feng šuej s něčím tak důležitým a zároveň základním, jako je láska, posílit všechny síly a energie, aby nic nebránilo přijít partnerské lásce až k nám. Myslím té lásce, co vyvolá při prvním pohledu z očí do očí  jiskru, která nám nenechá se ani nadechnout, svět se najednou zastaví a jste tam pouze vy dva. Co se v tu chvíli odehrálo? Předali jste si neviditelnou energii, která vám dala najevo, že se stalo pro vás něco zásadního. Energie je všude, je v nás i okolo nás, tato energie se ve feng šuej nazývá qi, a díky této metodě ji můžeme řídit tak, aby naším životem procházela harmonicky. To znamená, že ji necháme volně proudit ve svém prostředí, ve svém obydlí, protože vše, co je kolem nás, ovlivňuje naše chování.

Všichni toužíme být milováni, mít partnera, který v nás bude probouzet vášeň a zároveň být nejlepším přítelem. Jsme ale vždy připraveni na takový vztah?  Pojďme se tedy podívat, co říká vaše podvědomí o vaší ložnici, protože k fungujícímu dobrému vztahu neodmyslitelně patří milostný život. A začneme přímo postelí. Jaká je? Je pevná? Je dostatečně velká, opravdu pro dva? Máte-li v ložnici rozkládací lůžko, tak rovnou zapomeňte na stálého partnera, to je jako by jste mu říkali: „Tady je místo pro mě, ty tu můžeš být pouze na chvíli, nepočítám natrvalo s tebou“. Dokonce jsem znala muže, který  lůžko neměl žádné, spal na nafukovací matraci v obýváku, kde nebyly ani dveře. Po nějaké době se odstěhoval do většího bytu, kde mít mohl ložnici pro sebe, ale jedna z jeho myšlenek byla, že svou ložnici dá synovi, který jezdí jednou za měsíc, aby měl kde spá,t a sám byl ochoten opět spát na provizorním lůžku v obýváku. Ten muž moc toužil po rodinném životě a po ženě, kterou by miloval. Žádná taková mu ale nepřišla. Jeho podvědomí jasně říkalo, že takovou ženu  nechce, ale vědomě po ní moc toužil.To jsou ty podvědomé reakce, které aplikujeme ve svém obydlí a neuvědomujeme si, jaký mají dopad na náš život. Buďme tedy připraveni.

Tato místnost nám poskytuje nejprve odpočinek, proto nejlepším umístěním je na východ, kde je klid a ráno se probouzíme se sluncem v místnosti.  Ložnice by měla být laděna v tlumených barvách, nábytek z přívětivého přírodního materiálu jako je dřevo, nedoporučuji kov. Dřevo je materiálem pevným a dlouholetým, stejně jako vztah, po kterém každý z nás touží. Oproti tomu kov symbolizuje chlad a tvrdost, a to  se podvědomě do našeho vztahu promítá. Veškeré vybavení ložnice by mělo souviset s funkcí této místnosti, máte-li v ložnici knihovnu, měly by v ní být pouze knihy o partnerství, milování, sexu, milostné romány, žádná válečná tématika, ani vzdělávací brožury, prostě nic, co nepatří k odpočinku a krásným milostným hrátkám. To samé platí pro dekorace, například obraz nad postelí by měl být milostně  laděný, dvě těla v romantickém objetí. Vše by mělo být v páru, stolky vedle postele, lampy, chcete-li mít na komodě svíčky, tak dvě a stejně velké, dáváte tím najevo, že toužíte po rovnocenném partnerovi, s kterým si máte vzájemně co předat a vážíte si jeden druhého. Je dobré posílit sektor partnerství v každém pokoji i místnosti, symbolizujte rovnocenné partnerství čímkoliv, co se hodí k danému prostoru. Důležité je, aby vše bylo ve dvou a stejně velké, například dvě květiny, dvě postavy, obraz s párem dvou lidí.

Pro ty, kteří partnera máte, a chcete na vztahu něco vylepšit, platí samozřejmě to samé, co pro nezadané, ale máte-li malé děti, dejte jim jasně znát, že ložnice je pokoj, kde chcete mít soukromí, které musí respektovat, měly by být naučené, že v noci spí ve své postýlce, nezvykejte je na spaní s vámi. Samozřejmě chtějí-li se  ráno mazlit v posteli, tak hurá do toho, ale učte je, aby před vstupem do ložnice zaklepaly, opravdu si nechte ložnici pouze sami pro sebe, je to jediný pokoj, který můžete mít vždy jen pro vás a vašeho partnera.

A můj osobní vzkaz pro toužící po milujícím partnerovi, hledáte-li  lásku,  najděte ji nejprve v sobě, mějte se rádi stejně intenzivní láskou, jako by jste milovali partnera, rozmazlujte se, dělejte co vás baví, myslete na své potřeby, protože budete-li spokojeni sami se sebou, budete-li mít vlastní cíle, pak budete šťastní a usměvaví. A potom není přitažlivějšího člověka než toho, který má na tváři spokojený a šťastný úsměv.

 

Autorka článku: Markéta Fleischnerová
Více na
www.mfart.cz

Další články z rubriky Design:
Feng shui se čte feng suej a ne svejzuzu
Inteligentní systém pro snížení energetické náročnosti
Přírodní kámen - Exkluzivní návrat doby kamenné

Obrazova galerie
Design



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry