Grilované pražmy s grilovanou zeleninou

Grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině.

Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

 

















Ingredience

  • pražmy
  • grilovací koření na ryby
  • směs čerstvých bylinek: šalvěj, máta, tymián, bazalka, meduňka
  • limetková šťáva
  • cuketa, lilek, papriky
  • brambory
  • grilovací koření na brambory
  • olivový olej
  • mořská sůl

Postup:

Pražmy omyjte, do dutiny břišní vsypejte grilovací koření na ryby, vycpěte ji směsí nasekaných čerstvých bylinek a ochuťte lžicí limetkové šťávy. Povrch pražem také posypejte grilovacím kořením na ryby z obou stran. Nechejte pražmy rozležet a připravte si zeleninu na grilování. Brambory ve slupce předem povařte, ostatní zeleninu pokrájejte. Zeleninu smíchejte s trochou olivového oleje a ochuťte kořením. Uvařené brambory nakrájejte na plátky, ochuťte solí a grilovacím kořením a zakápněte olivovým olejem. Začněte grilovat zeleninu a brambory, po určité době přidejte ryby, protože jsou rychleji hotové.

 

 

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření