Termostatické baterie: úspora, bezpečnost a pohodlí v koupelně

Oblíbenost termostatů soustavně narůstá a stále více zákazníků oceňuje pohodlné ovládání, bezpečnost i úspory, které termostatické baterie poskytují.

Termostaty GROHE s unikátním rozsahem

Na stoupající oblibu těchto produktů reaguje GROHE řadou nastavitelných termostatů, s nimiž povyšuje koncepci vodovodního termostatu do úplně nové úrovně. Nové řadě termostatických baterií vévodí Grohtherm 1000. Tento model byl poprvé představen již v roce 1995 a od té doby je neustále zdokonalován. Jeho nejnovější inkarnace je nepochybně dosud nejlepší Grohtherm 1000. Ve společnosti Grohtherm 800 a jeho svůdných proporcí i soudobého Grohtherm 1000 Cosmopolitan M vynikají především solidní kovové úchyty.

Nejlepší ve své třídě

Posledních 20 let souvislé evoluce Grohthermu 1000 přímo oplývá nejnovějšími technologiemi a zajistilo také ideální funkčnost. Organicky plynoucí linie přirozeně vstupují do jakéhokoliv dekoru současných koupelen a bezvadně spolupracují s kohoutky GROHE pro umyvadla i sprchy. I s průměrem pouhých 43 mm poskytuje jeho tělo stabilitu a bezpečnost, navíc má zabudovanou naši speciální technologii GROHE CoolTouch®. Novinkový izolační kroužek brání kontaktu horké vody s tělem termostatu a jeho zahřívání. Celé těleso termostatu je posunuto vlevo, čímž se zkracuje průchod horké vody baterií a eliminuje se riziko nežádoucího působení tepla na její chromovaný povrch.

Na křídlech svěžího a nápaditého designu

Mezi vychytávky nového produktu rozhodně patří šroubované kohoutky ze solidního kovu, které nejenže podtrhují skvělý vzhled a dojem, ale také zkvalitňují ovládání s mokrýma a namydlenýma rukama. To usnadňují i ergonomicky tvarované a výborně do ruky padnoucí žlábky. Páka regulace teploty navíc obsahuje tlačítko SafeStop: to je třeba stisknout, pokud potřebujete napouštět vodu o teplotě vyšší než 38°C. Toto tlačítko funguje jako ochrana proti opaření, pokud by příliš horkou vodu omylem pustilo malé dítě či starší člověk. Srozumitelné a intuitivní použití umožňují názorné symboly.

Grohtherm 1000 se také pyšní mnoha zlepšováky, pokud jde o ekonomický a ekologický provoz. Průtok řídí tlačítko EcoButton, které může spotřebu vody snížit až o 50%. Páka ovládání průtoku koupelového termostatu je vybavena mechanismem AquadimmerEco, díky němuž je přepínání mezi režimem napouštění vany a sprchování plynulé a ekonomické. Především však Grohtherm 1000 disponuje jedinečnou technologií GROHE TurboStat®, která umožňuje velmi přesně a rychle nastavit teplotu vody, aniž byste plýtvali časem a vodou při hledání ideální teploty. Jakmile je správná teplota nastavena, termostat ji bude spolehlivě udržovat po celou dobu sprchování včetně toho, že vyrovná případné změny tlaku vody, aniž by uživatel jakékoliv výkyvy teploty či tlaku zaznamenal.

Nově i verze se skrytou instalací

Úplná řada Grohtherm 1000 je nyní k dispozici se skrytými instalacemi jak pro vany a sprchy, tak jako centrální termostat a uzavírací ventil. I tyto produkty vynikají solidními kovovými kohoutky. K tomu patří i  tlačítka SafeStop Button a EcoButton se sprchovou a koupelovou verzí a koupelová navíc s funkcí AquaDimmer.  Design QuickFix chromovaných rozet umožňuje rychlou a snadnou instalaci. Skryté sprchové a koupelové termostaty jsou nejvhodnější pro instalaci s univerzálním tělesem GROHE Rapido T, vytvořeným právě pro bezpečnou a rychlou montáž.

Úplná řada

Nabízíme alternativu pro veřejné a komerční budovy: už základní typ Grohthermu 800 je přímo napěchován funkcemi a prvky, jež zdokonalují a zpříjemňují jeho využití. Vedle nízké ceny získává Grohtherm 800 body navíc za technologie GROHE TurboStat®, GROHE EcoJoy® pro ekologickou udržitelnost, GROHE SafeStop, uživatelské návody EasyLogic a ergonomicky tvarované kohoutky. Prostý design, splývavé linie, štíhlé tělo s průměrem pouhých 40 mm se snadno sladí se spoustou dekorů a poskytnou tak architektům a designérům ohromnou svobodu při tvorbě koupelen.

Je-li i design koupelny vyjádřením vašeho životního postoje, zvolte Grohtherm 1000 Cosmopolitan M. Při zachování populárního minimalistického tvaru je tento termostat dodáván s mimořádně kvalitními kovovými kohoutky s jemnou linkou pro pevný, neklouzavý úchop, což je malé, ale příjemné vylepšení pro každodenní úkony.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy