CENTRAL GROUP: letos prodáme 1000 bytů

Dosavadní prodejní výsledky nasvědčují tomu, že největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby CENTRAL GROUP prodá v letošním roce koncovým uživatelům téměř 1000 bytů. Meziročně by šlo o 18 % růst. K dnešnímu dni se prodej blíží již k devíti stovkám bytů, přičemž stále dynamické tempo prodejů naznačuje, že by se v prosinci mohlo prodat okolo stovky bytů. Pokud se poptávka po nových bytech bude vyvíjet podobně i v příštím roce, je společnost připravena nabídnout dalších nejméně 1000 bytů v deseti nových lokalitách nebo etapách úspěšných projektů.

Růst prodeje odráží unikání situaci na trhu, kdy je vysoká poptávka po novém bydlení tažena rekordně nízkými úrokovými sazbami a současně příznivými cenami nových bytů. Česko má letos nejrychleji rostoucí ekonomiku z celé EU a je to znát i na důvěře lidí v budoucnost. Projevuje se to samozřejmě i na realitním trhu, neboť nákup nemovitostí je pro významnou část populace stále jedním z nejbezpečnějších způsobů, jak uložit nebo zhodnotit své finanční prostředky,“ řekl šéf CENTRAL GROUP Dušan Kunovský.

CENTRAL GROUP přitom prodává výhradně byty již dokončené nebo rozestavěné na rozdíl od jiných společností, které ve snaze vypadat větší započítávají do prodejů i rezervační smlouvy na byty v neexistujících projektech, kde dosud nejsou vydaná příslušná povolení.

Významný vliv na růst prodeje bytů CENTRAL GROUP má samozřejmě také fakt, že nabídka společnosti je nejširší na českém trhu. V současnosti má CENTRAL GROUP v prodeji ještě více než 800 volných bytů v 11 různých lokalitách v Praze. Všechny nabízené byty jsou přitom již ve výstavbě.

Nejvíce se v letošním roce jednoznačně prodávaly byty v luxusním bytovém areálu Residence Garden Towers na Žižkově, kde je po roce prodeje a déle než půl roku před kolaudací vyprodána více než polovina z nabízených bytů. O byty blízko centra v lokalitách, jako je právě Žižkov nebo například Holešovice je enormní zájem. Prodejní výsledky CENTRAL GROUP tak jednoznačně potvrzují trend návratu lidí do míst blíže centru s velmi kvalitní občanskou vybaveností.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy