Jarní detox s čajem?

UcCez.jpg

Po příjemném vánočním období přišel čas probudit lidský metabolismus a vyčistit tělo. Ideální je vybrat si z toho, co nabízí příroda.

Výsledky klinických studií prokázaly, že 100% zelený čaj MatchaTea zrychluje metabolismus a má jednoznačně pozitivní vliv na redukci tělesného tuku. Probudit v sobě energii potřebnou nejen pro každodenní život, ale i případné shazování přebytečných kil, to je cíl. Nadšení však opadá často ještě dřív, než pro sebe stihneme něco udělat. Čaj Matcha je umletý na jemný prášek, který s oblibou popíjeli před stovkami let i zen buddhističtí mniši. Dodává sílu tělu i mysli a má i řadu dalších pozitivních účinků.

MatchaTea obsahuje vyšší množství EGCG (antioxidant Epigallocatechin-3-Gallo) než obsahuje běžný zelený čaj. Právě ten má největší podíl na redukci tělesného tuku a tím i hmotnosti. Tato látka totiž aktivně zrychluje metabolismus a pomáhá tak zejména na začátku redukčního období. 

„Jednou z významných složek MatchaTea je vláknina. V jedné porci nápoje jí najdeme přes 30 %. Mimo jiné pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi a vhodný je tak i pro diabetiky. Čaj Matcha je například bohatý i na antioxidanty, katechiny či chlorofyl – látku, která dává prášku i nápoji charakteristickou sytě zelenou barvu i výrazné detoxikační účinky. Chlorofyl eliminuje těžké kovy a chemické sloučeniny v našem těle. Pro spalování je zase důležitý katechin EGCG, tedy epigallokatechin gallát, který nárůst tělesné hmotnosti a vstřebávání tuků zpomaluje,“ říká Petr Patočka z Čajové květiny, s.r.o. a dále pokračuje: „Náš čaj neobsahuje nic víc než dužinu čajových lístků mletou tradičním způsobem. Nepřidávají se barviva, konzervanty ani žádné další látky,“ popisuje Petr Patočka.

Matcha zvyšuje schopnost těla vydávat energii procesem tzv. termogeneze a to z běžných 8 - 10 % na pozoruhodných 35 - 43 %. Při konzumaci MatchaTea však člověk nesmí zapomínat na dostatečný přísun tekutin, jelikož díky svým detoxikačním účinkům může rychleji odvodňovat organismus. 

„Oproti instantním čajům se Matcha úplně nerozpustí a při delším stání se jemné částečky na dně nápoje usazují. To však není na škodu, stačí nápoj promíchat,“ dodává.

Jednou z hlavních předností čaje Matcha je jeho podpora zrychlení metabolismu, dle studií jej urychluje o 30 – 40 %. To ve výsledku znamená, že pití čaje Matcha významně podporuje pokles množství tělesného tuku a u uživatelů tak dochází ke zvýšenému spalování kalorií. Tento čaj nemá žádné negativní účinky na krevní tlak, čaj mohou bez obav užívat i diabetici a děti od 4 let věku. 

MatchaTea proti únavě i nedostatku energie

Kromě antioxidantů EGCG obsahuje čaj Matcha Tea teofylin, který dodává tělu energii postupně v rámci několika hodin. Pomáhá tak oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti u pravidelně sportujících osob. 

„Díky tradičnímu zpracování zeleného čaje Matcha můžeme v tomto jedinečném čaji nalézt velké množství důležitých látek, které působí blahodárně na naše zdraví. Mezi látkami, které nám v sychravém podzimním počasí přijdou vhod, patří antioxidanty, thein, neboli čajový kofein, alkaloid theofylin, která má podobné vlastnosti jako kofein a L-theanin,“ vyjmenovává Petr Patočka, ředitel společnosti Čajová květina s.r.o., která BIO MatchaTea dodává na český trh.

Matcha je tedy vhodným pomocníkem pro všechny aktivní jedince, sportovce. Doporučuje se užívat jeden šálek čaje po cvičení, což správně ovlivní metabolické procesy. Konzumace podporuje pokles množství tělesného tuku a hlavně bojuje proti běžným jevům, které provází redukci váhy, jako je únava, pocit zimy či spavost.

Jak vybrat kvalitu?

Opravdu kvalitní čaj Matcha musí splňovat několik základních parametrů. Originální produkt pochází vždy z Japonska a dodavatel to také musí doložit. Levné náhražky nemají pěknou barvu, dobrou chuť a především ani slibované účinky. Často také není dodržen tradiční postup výroby a přidávají se různé látky. „Na barvě výborně poznáme kvalitu čaje i jeho skladování. Odstín do žlutohnědé barvy mívají čaje nižší kvality i ty, které jsou špatně uchovávané. Ideální je neprůsvitný obal a tmavé, chladné a suché místo,“ upozorňuje Patočka.

Klíčová je i jemná, svěží, až nasládlá chuť. Je nutné si na ni přivyknout, ale trpkost ani hořkost nejsou známky dobrého čaje Matcha. Pokud je nápoj hořký, patrně došlo k záměně s powdered green tea, který je na rozdíl od Matcha vyroben z celých čajových listů, ne jen jejich dužniny. Sladkou chuť čaji dodává rostlinná vláknina i aminokyselina L-theanin.

O MatchaTea.cz                 
Společnost Čajová květina s.r.o. je největším dodavatelem MatchaTea – prvotřídního 100% zeleného čaje v BIO kvalitě přímo z Japonska, a to zejména do gastronomických zařízení, obchodů a welness & fitness center. V nabídce jsou i další BIO produkty s obsahem čaje včetně doplňkového sortimentu. MatchaTea nakupuje společnost přímo u japonského výrobce a čaj se pěstuje pouze na organických plantážích. Společnost volí výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřuje na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků. Je nositelem řady certifikátů kvality, včetně české známky BIO. Nabídka a prodej jsou realizovány přednostně prostřednictvím vlastní sítě obchodních zástupců, která umožňuje dodržet vysokou kvalitu prezentace produktů koncovým spotřebitelům.

Více informací na:
www.matchatea.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření