Cestování po Evropě: s kolekcemi německého, italského a švédského nábytku

Evropa je velice rozmanitá v mnoha ohledech. Každá země má nejen svou kulturu nebo gastronomii, ale také design nábytku. Jinak se bydlí v Německu, ve Švédsku i v Itálii. Zákazníci JENA – nábytku mají možnost si prohlédnout typické kousky z dané země a inspirovat se při vybavování své domácnosti. Motto projektu, který aktuálně probíhá, zní: „Cestujte s námi po Evropě“. 

Německo

Německý nábytek se vyznačuje především svou kvalitou, zaměřením na detail a důrazem na funkčnost. Pokud se k tomu přičte i využití nejnovějších technologií, je tamní nábytek tím pravým pro každou domácnost. „Smysl pro detail a funkčnost je to, co dělá německý nábytek unikátním. Co je krásné, musí být také účelné a promyšlené do posledního úchytu. Německo je tedy jasnou zárukou kvality a preciznosti,“ popisuje designérka JENA – nábytku Věra Francová.

Švédsko

Otevřené police, taburety a dřevo v kombinaci s bílou a černou barvou. To jsou hlavní znaky švédského nábytkového designu, který na první pohled zaujme vzdušností a čistými liniemi. Navíc se velmi snadno kombinuje s dalšími doplňky. Švédové se navíc nebojí skloubit dřevo s jinými, třeba lesklými materiály.

Na své si přijdou i milovníci odvážnějších barevných kombinací, kteří si tu najdou kousky v sytých odstínech s naleštěnými ocelovými nožičkami a úchyty. Z každého kusu čiší pozitivní energie, která rozzáří celý interiér. A protože je ve Švédsku méně světla, je v nabídce také nábytek z plastu, který je částečně průhledný. Světlo tak díky tomu může lépe procházet celou místností, která pak ani omylem nepůsobí stísněně nebo pochmurně.

Itálie

Itálie je kolébkou designu. Italové rádi využívají zajímavé tvary a kombinace materiálů a dávají tak nový rozměr předmětům, které známe a běžně používáme,“ přibližuje designérka Věra Francová.

Italský nábytek se může pochlubit výjimečným designem a dlouhou tradicí, které se tamní návrháři drží dodnes. Přesto se nebojí čas od času okořenit kolekci originálním experimentem, který s jistotou vždy překvapí. Italové si s každým kouskem zaručeně vyhrají tak, jako by měl být jejich vlastní. Ne nadarmo se v Itálii každoročně pořádají designové týdny, na kterých jsou k vidění novinky ze světa nábytku a bytových doplňků. 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry