I surový a drsný beton patří do interiéru

Neotesaný, trochu hrubý, ale s nesporným kouzlem. Přesně těmito vlastnostmi oplývají materiály kámen nebo beton. V žádném případě nejde jen o stavební prvky, které je záhodno omítnout, nalepit na ně tapetu, přetřít je barvou… Nechte vyniknout jejich surovost a drsnost v ostrém kontrastu s ostatním vybavením interiéru… 

BETONU A SMALTU ZDAR!

Nekonfliktní šedý dekor totálně vede v dnešních interiérech. Ve spojení se surovým betonem či jeho reálnou imitací se stává nadčasovým laděním interiéru, koupelen nevyjímaje. „Vlhké koupelnové prostředí nám samozřejmě neumožňuje využití surové betonové stěrky pro povrch našeho nábytku. Nicméně naši designéři se nechtěli vzdát tohoto trendu a hledali mezi dodavateli povrchů realisticky věrný betonový laminát a podařilo se! Technicistní styl posunul novinkovou řadu AMBIENTE, mezi trendové záležitosti,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu společnosti Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku a pokračuje: „Z rozmanité nabídky různých velikostí skříněk si každý vybere tu, která se hodí právě do jeho koupelnových prostor. Součástí kolekce AMBIENTE je navíc umyvadlo Kaldewei, které svým smaltovaným provedením skvěle zapadá do betonového stylu sestavy. Především dámy ocení, že použitá smaltovaná ocel odolává nejen kosmetickým a hygienickým přípravkům, bez kterých se v koupelně neobejdeme, ale zároveň díky svojí pružné vrstvě povrchového smaltu ji neohrozí ani nenadálý náraz silného dna skleněného parfému.

Beton v interiéru je trendyBETONOVÉ STĚRKY DOPLŇUJE SKLO

Mezi dnešní velmi oblíbené povrchy v interiéru se řadí betonové stěrky. Jejich nekonfliktní šedá se hodí do moderních interiérů a jako ideální se jeví její kombinace se skleněnými prvky – ať už dveřmi nebo fixními stěnami či zástěnami. „Betonový dekor je ideálně kombinovatelný s čirým i pískovaným sklem. Čiré sklo podpoří betonovou šedou a pískované svým lehce šedým odstínem zase vhodně doplní,“ uvádí Petr Paksi z J.A.P., společnosti, která razí designové trendy dveřních systémů a betonové stěrky ve spolupráci s architekty často využívá.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry