Jaké barvy vyhledáváme a jak často malujeme, nebo tapetujeme?

Nebojme se výrazných tapet Jak často Češi malují či tapetují své domácnosti?

Výsledky jsou velmi pozitivní, jelikož až 70 % českých domácnosti se rozhodne vymalovat po pěti letech, 25 % po šesti až sedmi letech a zbývajících 5 % po více než osmi letech. „Častější malování přináší mnoho výhod, například z pohledu hygieny, kdy se zbavíme bakterií a dalších nečistot, které se na malbě časem usadí. Malování také předchází vzniku plísní na stěnách, která způsobuje vznik alergií či astmatu, poškozuje dýchací cesty a může vést k závažným onemocněním. Kromě hygienických důvodů malování oživí barvy stěn a vy tak budete mít skvělý pocit ze skoro nového bydlení,“ upozorňuje Kralovanský.

Zelená barva a retro prvky - trendy pro rok 2017

V posledních letech je velice moderní návrat k přírodním materiálům. Tento trend se projevuje také v designu interiéru. Přírodní, decentní a elegantní odstíny dominují nad křiklavými a umělými barvami. Oblíbené jsou korálové a zemité barvy, jako je měděná, béžová či hnědá. Dále také šedá, šedomodrá, pudrově růžová, mentolová či vínová. Tyto barvy jsou nenásilné, nevtíravé, nadčasové, a ani za několik let nebudou působit okoukaně.

Barvou pro rok 2017 se však stane zelená, která interiérům propůjčí nádech přírody. Jelikož se jedná o barvu, která je ekvivalentem pro rovnováhy, klidu a naděje můžeme ji využít v jakémkoliv prostoru. Navíc tato barva působí uklidňujícím dojmem a pohled na ní napomáhá načerpání sil a regeneraci.

Trendy pro rok 2017 dávají opět šanci velmi oblíbenému retro stylu. Zde je prostor pro experimentování s různými tapetami, které vaši domácnost moderním způsobem přenesou zpátky do 60. let. „Osobně však zastávám názor, že důležitější než současné trendy je to, jak se klient doma cítí. Takže pokud je vaší oblíbenou barvou fialová, nebojte se toho a směle ji pusťte do svého obývacího pokoje či ložnice!“ uzavírá Stanislav Kralovanský. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry