Chřipková epidemie vrcholí: na chřipku zemřelo nejméně 16 lidí

TNBiz, 18.1.2017

Chřipková epidemie sužuje už téměř celou republiku. Kvůli chřipce umírají další lidé. Od počátku epidemie už jich je nejméně 16. Poslední dva případy úmrtí hlásí jihlavská nemocnice, tady umřel muž (†88) a o rok mladší žena.

V kraji je pro návštěvy zavřeno už 22 zdravotnických a sociálních zařízení. V některých z nich řádí chřipka ve velkém i mezi personálem. "U nás jsou chřipkou nemocní i lékaři a sestřičky, třeba na urgentním příjmu jde o třetinu personálu," přiblížila vážnost situace mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

A ti, kteří chřipce ještě odolávají, používají při práce raději roušky. "Musíme se chránit, abychom nebyli nemocní," vysvětlila jedna ze sestřiček jihlavské nemocnice.

A chřipka zavírá v kraji další a další školy a školky. Aktuálně mají mimořádné chřipkové prázdniny například v mateřské škole v Dolních Heřmanicích na Žďársku a v základní škole v Rapoticích na Třebíčsku. Tam je nemocná dokonce polovina žáků a všichni učitelé.

Na severní Moravě zemřeli během chřipkové epidemie 3 lidé. Zákazy návštěv platí v 38 zdravotnických a sociálních zařízeních. Kdo má příznaky nemoci, měl by zůstat doma ležet. V lékárnách už také dlouhé týdny jdou nejvíce na odbyt léky proti nachlazení. V lékárnách už také dlouhé týdny jdou nejvíce na odbyt léky proti nachlazení.

Podle odborníků by ale už mohla být chřipková epidemie na svém vrcholu a v příštích týdnech by mohly počty nemocných začít pomalu klesat.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy