České potraviny se na mezinárodním veletrhu neztratí

České potraviny na prestižním veletrhu

V pátek odstartoval prestižní mezinárodní potravinářský, zemědělský a zahradnický veletrh Grüne Woche. Na 125 tisících metrech čtverečních se setkají vystavovatelé z celého světa, české firmy chybět nebudou. Na veletrhu, který probíhá od 20. do 29. ledna v Berlíně, bude naši zemi reprezentovat také 7 potravinářů, jejichž výrobky získaly ocenění Klasa nebo Regionální potravina. Věříme, že jim na veletrhu bude přát štěstí a návštěvníkům i odborníkům jejich výrobky zachutnají.

Veletrh Grüne Woche je v oblasti potravinářství zaměřen na prezentaci gastronomie, na čerstvé produkty, ryby, maso a mléčné výrobky. Dále zde bude k dispozici široký výběr vín z různých zemí, piva a alkoholických nápojů. V sortimentu vystavovaných produktů nechybí ani trendy v oblasti potravinářství a biopotraviny. Součástí výstavy je i lesnictví a myslivost, přehlídky hospodářských zvířat, prezentace zahradnictví a květinářství.

Národní expozici o úctyhodné rozloze 320 metrů čtverečních připravilo Ministerstvo zemědělství, její součástí je výstavní plocha Státního zemědělského intervenčního fondu, na které bude své výrobky prezentovat sedm producentů, jejichž výrobky získaly ocenění Klasa nebo Regionální potravina. Představí se zde paštiky, jogurty, zákysy, sekaná i karbanátky, 100% ovocné šťávy a pyré, džemy, marmelády, hořčice, karamel, dorty nebo sušená či krájená jablka. A nebyla by to česká „výprava“, kdyby zde chyběly výrobky z knedlíkového ráje. Návštěvníci budou moci samozřejmě vše ochutnat. Seznam výrobců je na následující straně.

Výstava je určena jak pro odborné návštěvníky, tak pro širokou veřejnost. Charakter této akce je kontraktační i prodejní a účast na ní je pro vystavovatele vysoce prestižní záležitostí, protože jim otevírá cestu na zahraniční trhy. Během konání výstavy dochází pravidelně k řadě setkání nejvyšších představitelů agrárního sektoru zemí západní, střední i východní Evropy. Veletrh přitahuje ročně mnoho návštěvníků i vystavovatelů, o čemž svědčí loňská účast téměř 1 700 vystavovatelů ze 65 zemí světa a na 400 tisíc návštěvníků.

Pro „fanoušky“ českých potravin uvádíme, že výstavní stánek Státního zemědělského intervenčního fondu o rozloze 160 metrů čtverečních je součástí expozice České republiky pod patronací Ministerstva zemědělství a již tradičně se nachází v hale číslo 8.2. Doba konání veletrhu je od 20. do 29. ledna, otevřeno je denně od 10 do 18 hodin, o sobotách a v pátek 27. ledna je doba prodloužena až do 20 hodin.

 Své výrobky budou prezentovat v rámci expozice SZIF tito producenti:

 

název společnosti

produkt

Doba účasti

Čongrády s.r.o.

konzervy - Tradiční játrová paštika

Po celou dobu konání akce

Natura, a.s.

směsi na knedlíky, na sladká a slaná těsta, škrob

Po celou dobu konání akce

"AGRO-LA", spol. s r.o.

Jihočeské jogurty, zákysy

Po celou dobu konání akce

EUROBI spol. s r.o.

Robi plátky, sekaná, karbanátky

pouze 25. - 29. 1. 2017

TOKO AGRI a.s.

100% ovocné šťávy a pyré

pouze 20. - 24. 1. 2017

Ing. Petr Havelka

džemy, marmelády, hořčice, karamel

pouze 20. - 24. 1. 2017

EKOFRUKT Slaný, spol. s r.o.

sušená jablka, krájená jablka

pouze 20. - 24. 1. 2017

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy