Kde hledat nejlepší bydlení? Věrohodné je hodnocení lokalit podle místních

Portál Sousedé.cz v těchto dnech spustil nový realitní web, který nabídne více než 70 tisíc nemovitostí z celé České republiky. Jako jediný v českém online prostoru umožňuje uživatelům portálu hodnotit okolí nabízených nemovitostí. Index sousedské spokojenosti tak napoví, jak se v dané lokalitě lidem žije.

Místní obyvatelé hodnotí svoji lokalitu

Vybere-li si zájemce z více než 70 000 nabídek vhodnou nemovitost, může si prostřednictvím hypoteční kalkulačky rovnou propočítat vlastní možnosti financování. Volbu nejlepšího bydlení či investice usnadní uživatelům portálu tzv. Index sousedské spokojenosti, který napoví, jaká je v místě občanská vybavenost a především jak se lidé v dané lokalitě cítí a zda jsou v ní spokojeni. Index vychází z hodnocení registrovaných uživatelů portálu Sousedé.cz, kteří odpovídají na jednoduché anketní otázky, a ze statistických dat k dané lokalitě.

Nový realitní web funguje jako součást komunitního portálu Sousedé.cz, na kterém online komunikuje už 45 000 uživatelů včetně členů a předsedů společenství vlastníků jednotek či bytových družstev. Registrovaným uživatelům portálu se nedlouho po spuštění realitního webu budou přednostně zobrazovat nabídky nemovitostí v jejich okolí. „Je poměrně častý jev, že lidé chtějí vědět, kdo se stane jejich novým sousedem. Mohou tak volný byt či dům v okolí doporučit svým přátelům nebo příbuzným. V případě, že uživatelé tuto službu nechtějí využít, mohou si ji v nastavení vypnout,“ vysvětluje tento benefit Martin Pösinger z portálu Sousedé.cz.

Portál Sousedé.cz tak rozšířil zaměření komunitního portálu a platformy pro členy sdružení vlastníků jednotek a bytových družstev o další užitečnou sekci, která je s bydlením a sousedstvím spojená – o realitní portál postavený na velkém výběru nemovitostí s posouzením ceny a kvality lokalit, ve kterých se nachází.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy