Létu vládne okurka

Správným pitným režim bojujete proti vysušené pokožce, hydratujete tělo zevnitř. Předcházíte nepříjemnému zápachu z úst, neboť nedáte šanci bakteriím, které se množí z nedostatku slin. Dávno už víte, že obyčejnou bolest hlavy zažene sklenice vody.  S tím souvisí i ztráta energie nebo špatná nálada.

Pozor. „Odpolední odliv energie může mít velký vztah s pitným režimem. Při dehydrataci klesá krevní tlak, srdeční tep se zvyšuje, příliv krve do mozku se snižuje, a to vše způsobí zvýšenou únavu,“ vysvětluje Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.

Určitě ale nemusíte popíjet jen obyčejnou vodu, která ale bude vždy patřit mezi nejlepší volbu, co pít v parných dnech. Kombinujte ale i sezónní ovoce a zeleninu. Zkuste okurku. Budete překvapení, jak chutné a osvěžující limonády z ní lze vytvořit!

Okurka obsahuje především vodu, zbytek tvoří minerály, jako je draslík, bróm, železo a další.  Vše prospívající kostem, vlasům, nehtům. Vitamíny, především B ovlivňující nervovou soustavu. Díky tomu je okurka i životabudičem, která dokáže zbavit bolestí hlavy.  Slupka je bohatá na antioxidanty a vlákninu. 

 Osvěžující limonáda s okurkou se SAMBUKI

Suroviny:

½ salátové okurky

2 limetky nebo 1 citron

3 lžíce sirupu SAMBUKI

voda

lístky máty

 Postup:

Okurku oloupejte a nakrájejte škrabkou podélně na tenké plátky. Limetky nebo citron omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Do džbánu vložte plátky okurky, limetek nebo citrónu, 3 lžíce sirupu SAMBUKI a dolijte čistou vodou. Na závěr důkladně promíchejte. Ozdobte lísky máty pro svěží chuť. Limonádu nechte nejlépe přes noc v chladu odležet, aby se všechny chutě spojily. Popíjejte v průběhu dne.

o NATURHOUSE:    

NATURHOUSE je celosvětová síť výživových poraden s vedoucím postavením v České republice, na Slovensku i v zahraničí. Koncept byl založen v roce 1992 ve Španělsku a nyní provozuje na 2.000 výživových poraden ve 40 zemích světa. Přidaná hodnota konceptu tkví v osobním výživovém poradenství zdarma, dlouhodobé práci s klientem a širokém sortimentu exkluzivních produktů. Více než 5.500.000 osob dosáhly díky NATURHOUSE svého cíle snížit a kontrolovat svou váhu. V současné chvíli působí na českém trhu více než 70 poboček, které jsou ve valné většině provozovány samostatnými podnikateli – franchisanty. První pobočka byla otevřena společností REDUCCIA, s.r.o. v roce 2008.

 

Více informací na: www.naturhouse-cz.cz

 

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření