Ocenění studenti architektonické soutěže Creative Office Awards převzali cenu

Dvojice studentů architektury ČVUT Marek Pertlíček a David Fořt získala za svůj návrh recepce Rosmarin Bussiness Centra pronájem kanceláře na rok zdarma. Architektonickou soutěž Creative Office Awards, jejíž letošní nultý ročník nesl podtitul Recepce budoucnosti, vyhlásila pro studenty architektury konzultační a realitní společnost OFFICE HUNTERS. Budoucí architekti převzali cenu v pátek 21. července. Kancelář v Rosmarin Bussiness Centru budou využívat v rámci studia posledního ročníku vysoké školy. V práci by se chtěli věnovat především návrhům obytných domů včetně interiérů.

Původně měly být oceněny tři soutěžní návrhy, ale porota se nakonec rozhodla udělit pouze druhou cenu. Návrh se mi líbí, ale je to taková klasika. Čekali jsme, že mladí lidé přijdou s nějakou novotou, že tam budou pohyblivé prvky, interaktivní prvky, těšili jsme se na nové nápady,“ uvedla advokátka Eva Fremlová, zástupkyně Rosmarin Bussiness Centra, generálního partnera soutěže. „Já bych si v recepci budoucnosti představoval více technologií. Například sociálního robota, který tam bude stát jako v Japonsku. Potřese vám rukou a řekne: „Dobrý den, firma, kterou hledáte je v tomto patře,“ doplnil Martin Lachman, jednatel společnosti Jungle Interiors, která byla jedním z hlavních partnerů soutěže.

„My jsme si s kolegou udělali takový rychlý průzkum, abychom zjistili, co se od současných kancelářských budov očekává. Studovali jsme trendy, které jsou teď v kurzu a těmi jsme se pak řídili, hodně nás ale tlačil čas. Při prohlídce recepce v Rosmarinu nás doslova fascinoval strop, který je úžasný, jedinečný a dosud jsme podobný strop nikdy neviděli. I ten jsme se snažili využít. Nakonec jsme dali přednost mottu „Zde se cítím fajn“. Do svého návrhu jsme nezakomponovali moderní technologie. Tato soutěž byla pro nás velká výzva a cena, kterou jsme získali, je velmi zajímavá,“ konstatoval Marek Pertlíček, jeden ze spoluautorů oceněného návrhu a dodal: „V budoucnu bych chtěl navrhovat obytné domy včetně interiérů.“

„Při přípravě dalšího ročníku, zvolíme jiné načasování soutěže, aby měli zájemci více času na vypracování návrhů, a zapojíme také čerstvé absolventy architektury, kteří letos tuto možnost neměli,“ řekl Filip Veselý z konzultační a realitní společnosti OFFICE HUNTERS.

Kanceláře mladých architektů vybavili hlavní partneři soutěže. Společnost Officeoutlet, s.r.o. dodala nábytek a květiny s celoročním servisem poskytla Jungle Interiors, s.r.o.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy