Vodovodní kohoutky neboli baterie výběrem vhodného typu a stylu ozdobí každou kuchyni

REKLAMA       Inzerce, 20.12.2019

Středobodem kuchyně je pro přípravu voda. Styl a kvalita vodovodní baterie ovlivňuje komfort přípravy na vaření i úklidu po něm a po stolování a dotváří zvolený styl kuchyňského prostoru. Stejně tak v koupelně u umyvadla budete trávit nejvíce času a promyšlená volba vodovodní baterie koupelnový prostor může ozvláštnit a vyladit. Vybrat si můžete design oblý, hranatý, retro, v provedení stojánkovém, nástěnném, nebo určeném pod okno, v různých materiálech i barevných provedeních. Při výběru kuchyňské baterie berte v úvahu různá kritéria, například přívod vody, typ dřezu a design kuchyně.

Volit můžete z vodovodních baterií a kohoutků stojánkových, nyní nejobvyklejších pákových, klasických nebo v retro stylu s kohoutky, doplněných sprškou, případně s perlátorem, nebo pokud je to potřeba s přímým ohřevem vody. Nabídka kvalitních vodovodních baterií různých prověřených značek je široká a lze mezi nimi najít různé styly i vhodná technická řešení. Důležitá je rozteč, materiál kartuše nebo také velikost montážního otvoru, i další parametry. Protože například pokud má být baterie umístěna pod okno, je třeba volit speciálně řešené baterie pro tento typ instalace. Podobně beztlakové baterie, ty jsou určené pro použití v kombinaci s průtokovými ohřívači vody.

Převládajícími materiály jsou chrom nebo nerez, případně keramika, granit, v různých barevných provedeních, s keramickou kartuší, které splňují vysoké kvalitativní nároky a vyhovují danému prostoru.

Důležitá je také kombinace se zvoleným dřezem či umyvadlem, například vhodným doplňkem granitového umyvadla či dřezu je granitová baterie, v barvě sladěné s dřezem, případně zkombinovaná s dalším materiálem, například chromem. Nebo naopak můžete volit tzv. retro styl, retro dřezové baterie najdou uplatnění ve stylových, rustikálních kuchyních, nebo naopak v reminiscenci tak ceněných 20. či 30. let. Vyrábějí se nejen v klasickém chromovaném provedení, ale velmi oblíbené jsou v provedení měď či bronz, a ať už se rozhodnete pro klasiku, rustikální styl nebo pro střídmou eleganci evokující začátek minulého století, máte z čeho vybírat.

 

 

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry