Někteří lidé marně čekají na vánoční zásilky - České poště chybějí řidiči

TNBiz, 22.12.2019

Řada zákazníků v těchto dnech marně čeká na zásilky, které jim má doručit Česká pošta. Na podzim sice najala zhruba pět tisíc brigádníků, ale ani to nestačí. Přitom poště stále chybí asi tak tisíc zaměstnanců, a to právě i řidiči. Lidé letos během předvánočního období poslali zhruba patnáct milionů zásilek.

Nemoc, nedostatek zaměstnanců anebo velký objem. To jsou nejčastější důvody, proč třeba vánoční dárky místo doma končí na poště. Lidem tak nezbývá nic jiného než si zásilky na pobočkách vyzvednout osobně.

"Toto se stává hlavně o Vánocích, kdy je objem zásilek samozřejmě větší než během celého roku. A taky se to stává, když nám chybí víc řidičů," říká vedoucí depa v pražských Horních Počernicích Barbora Suchanová.

"Co se týká řidičů, tak na auta do tři a půl tuny, tak i na ta větší, nám chybí zhruba osm procent řidičů," přiznává mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Česká pošta se ale přesto nevzdává - aby zásilky u zákazníků byly včas, roli řidičů si často zkouší i šéfové. Česká pošta od začátku příštího roku zdraží některé služby. Podle odborníků to částečně souvisí právě s nedostatkem řidičů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy