Jak připevnit umyvadlo na desku

Umyvadlo na desku Jungborn

Umyvadlo je nedílnou součástí vybavení každé koupelny. Plánujete v rámci její rekonstrukce vyměnit staré za nové? Nechte se inspirovat aktuálním trendem, kterým je umyvadlo na desce. Odborníci z Hornbachu vám krok za krokem prozradí jednoduchý pracovní postup, pomocí kterého zvládnete montáž levou zadní.

Ještě než začnete s montáží nového umyvadla, připevněte rohové ventily. „Závity na ventilech omotejte těsnícím konopím a natřete těsnící pastou. Aby těsnící konopí z hladkého závitu nesklouzlo, zdrsněte povrch ruční pilkou na kov. Zašroubujte je nejdřív ručně, potom je dotáhněte pomocí otevřeného klíče anebo kleští na baterie,“ radí Marcela Bínová, specialistka z oddělení koupelny a sanita v projektových marketech Hornbach.

 

Montáž umyvadlové desky

Na umyvadlové desce si určete pozici umyvadla a vyznačte otvory pro baterii a odtok. Pro zjednodušení práce si položte desku na dva podstavce. Ujistěte se, že je deska stabilní, poté do ní navrtejte otvory pomocí děrovky. Průměry otvorů závisí na průměru odtoku a baterie. Běžný otvor pro baterii je 35 mm a pro odtok 45 mm.

Na stěnu si tužkou vyznačte otvory pro připevnění konzol umyvadlové desky. „Přiložte konzoly ke štěně, vyrovnejte je pomocí vodováhy a následně si přes upevňovací otvory označte místo, kde budete vrtat. Aby vrtačka nesklouzla po obkladech, můžete si označené otvory opatrně naklepnout důlkovačem a kladivem. Postupovat můžete ale i tak, že si nalepíte kousek krepové pásky a otvory vyznačíte na ni,“ vysvětluje Marcela Bínová z Hornbachu. Po vyvrtání otvorů místa vysajte a zastrčte hmoždinky.

 

Opatrně našroubujte konzoly. Postupujte raději pozvolna, vodováhou si ještě jednou přeměřte konzoly. Šrouby potom už jen dotáhněte a na jejich hlavičky nasaďte krytky.

Po upevnění konzol už můžete namontovat umyvadlovou desku. Jednoduše ji přes připravené otvory ke konzole zespodu přiroubujte. Přechod mezi deskou a obklady vyspárujte sanitárním silikonem.

 

 Připevnění umyvadla

Jakmile je deska kvalitně upevněná, můžete přimontovat umyvadlo. Nasaďte odtok do odtokového otvoru a přišroubujte ho. Na instalační plochu spodní strany umyvadla naneste silikon. Poté umyvadlo s odtokem nasaďte na desku a vyrovnejte ho.

 

Nakonec zespodu namontujte sifón. „Ten se zasune do těsnění trubky, která je připevněna ke zdi. Půjde to lépe, pokud na konec trubky nanesete trochu maziva. Potom sifon ručně přišroubujte k odtoku. Nezapomeňte, že při montáži musíte použít všechna těsnění,“ popisuje Marcela Bínová z Hornbachu.

Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes šest generací. Společnost v současné době provozuje 158 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 20 000 zaměstnanců, z toho více než 1 500 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry