Electrolux dal vysavačům jméno a zbavil domácnosti těžké práce

REKLAMA       Inzerce, 13.3.2020

Když fanfarón a nezlomný člověk Leo Popper, tatínek z biografických povídek Oty Pavla, se pro krásné oči paní Irmy stane mistrem světa v podomním prodeji vysavačů Electrolux, ještě má se svým prodejem trochu tu obtíž, že ne všude, kde vysavače této značky nabízí, je už zavedena elektřina. A přesto prodává úspěšně… protože hospodyňky tehdejší doby slyší na to, že už nemusejí zametat a ještě vytírat, a navíc klepat koberce.

Nicméně dnes je prý vysávání prý spíše mužskou záležitostí, koneckonců je to práce se strojem a to je přes současné rozostření genderových rolí pořád spíše mužská doména. Nebo je to pro dámy prima výmluva.

Electrolux je tak tradiční firma, že její název dal luxování jméno, protože první vysavač začal tento švédský koncern nabízet už v roce 1912. A prvenství se mu přičítá i v dalších domácích spotřebičích, které dnes běžně používáme a neumíme si bez nich domácnost příliš představit, jako je lednička, myčka, ale také robotický vysavač… Dnes koncern Electrolux sdružuje mimo jiné značky AEG, Zanussi, Electrolux, Westinghouse, které známe i u nás.

Dnes Electrolux nabízí velmi širokou škálu domácích spotřebičů, a v každé kategorii většinu myslitelných typů. U vysavačů jsou to luxy sáčkové i bezsáčkové, ruční i robotické, tyčové vysavače i čističe oken. A k nim pochopitelně i vhodné příslušenství.

Můžete volit modely s napájením, nebo akumulátorový tyčový či ruční vysavač, nebo naopak zohlednit, pokud máte doma alergika či domácího mazlíčka a zvážit vhodný typ filtru. Rozhodnout se podle typu povrchů, které potřebujete ošetřovat a rozmyslet si, jaké všechno příslušenství uvítáte pro nejlepší službu vysavače Electrolux u vás doma.

Zda budete vysavač používat nejčastěji na koberce, nebo na tvrdé či hladké povrchy, či naopak uvítáte, když vysavač zvládne všechny druhy povrchů včetně parket, je pro rozhodování pro vhodný model určující. Pak se zaměřte na příslušenství, které vhodně splní to, co od vysavače Electrolux očekáváte.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika