Minerálku pijte s rozumem i v létě - každá pitná kůra má svá pravidla - léčivé minerální vody nabízí zcela unikátní složení

Redakce, 25.7.2023

Trávíte léto v lázních a plánujete hasit žízeň léčivými prameny? Zbystřete! I pitná kúra má svá pravidla. Minerální léčivé vody nabízí zcela unikátní složení, a právě proto by měli návštěvníci při jejím pití dbát na správné dávkování. Stejně jako jiné lázeňské procedury, i pitnou kúru je totiž třeba provádět správně.

Při pitné kúře je v první řadě třeba zohlednit druh a stadium choroby. Dávkování léčivých přírodních vod je tedy individuální, zpravidla ale bývá dvakrát denně na lačno před snídaní a před večeří. Zcela výjimečně se ordinuje ještě před obědem, odpolední svačinou nebo před spaním,“ popisuje MUDr. Petr Pšenica, hlavní lékař společnosti Lázně Luhačovice, a.s., a pokračuje: „Jednotlivá dávka se pohybuje mezi 220 a 660 mililitry. Doporučuje se zahájit dávkou 220 mililitrů, což odpovídá jednomu lázeňskému pohárku. Později se může dávka zvýšit dle snášenlivosti na dva až tři pohárky, přičemž vyšší dávka bývá ordinována zejména ráno.“ Postup je třeba dodržovat i během samotného pití. „Jeden pohárek se doporučuje vypít během dvou až tří minut a mezi jednotlivé pohárky vkládat pauzu deset minut,“ uzavírá MUDr. Petr Pšenica. Pokud tedy plánujete návštěvu luhačovických lázní v horkých letních měsících, mějte na paměti doporučené množství a minerálku pijte s rozumem!

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky