Vánoce se pomalu přibližují, s trochou kreativity si vytvoříte útulnou atmosféru domova, přinášíme nápady na sváteční kutilské dekorace

Redakce, 17.10.2023

Venku se ochlazuje a svátky se postupně ohlašují. Abyste se doma naladili na nejkrásnější období roku, nesmí samozřejmě chybět vhodná výzdoba. S univerzálními a spolehlivými nástroji značky PARKSIDE pro kutily můžete sváteční nápady realizovat snadno a rychle sami.

Slavnostní třpyt: Elegantní domečky na svíčky

Správné osvětlení vnese do každého domova útulnou atmosféru. Platí zde pravidlo: čím větší fantazie s nápady, tím lepší výsledek. Koneckonců i pomocí jednoduché svíčky nebo světelného řetězu si můžete udělat pohodlí po celý advent. S praktickými pomůckami si postavíte světelnou vánoční osadu během chvilky.

K výrobě dřevěných domečků je zapotřebí neošetřené rámové dřevo, které se nařeže na požadovanou délku pomocí kapovací a pokosové pily. Díky nastavení sklonu a laseru pro zvýšení přesnosti řezání lze nastavit pokos pod úhlem 45 stupňů. Pro uchycení používaných kuželových svíček jsou předem vyvrtány otvory pro měděné trubky. K přímému vrtání je vhodná výškově nastavitelná stolní vrtačka s odpovídajícími vrtáky. Hrubé povrchy a ostré hrany lze vyhladit praktickou akumulátorovou 20V excentrickou bruskou.

 

Vánoční znovuožití: Dekorativní polička na sáňky

I opotřebované sáňky lze s pomocí nářadí a několika jednoduchých kroků proměnit v zimní poutač na oči. V závislosti na vašich preferencích lze sáňky nejprve obrousit až do nejmenšího detailu pomocí multifunkční brusky a poté je znovu natřít. Ti, kteří mají rádi rustikální provedení, se mohou rovnou pustit do práce. Sáňky je třeba postavit na hranu, aby bylo možné přesně změřit plochu mezi skluznicemi a sedákem. Na základě těchto měření se kompaktní 12V akumulátorovou ruční okružní pilou nařežou malé dřevěné desky, které později poslouží jako police. Aby se nic nekývalo a police na sáňkách každoročně poskytovaly slavnostní chvíle, je nakonec potřeba je připevnit přímo na sáňky pomocí několika šroubů a akumulátorového vrtacího šroubováku.

Dárky, které zrychlí tep nejednoho kutilského srdce

Ať už jste vánoční minimalisté, nebo profesionálové ve zdobení, kreativní kutilské projekty vám udělají radost a naplní předvánoční volné chvilky. Obzvláště vlastnoručně vyrobené dárky dokážou potěšit díky osobnímu přístupu. Co tedy může být přirozenějšího než podělit se o svou vášeň pro kutilství se svými blízkými? Vrtačka, akumulátorová pila nebo jiné praktické nářadí od PARKSIDE pod vánočním stromečkem jsou nejen obohacením každé dílny, ale také inspirací pro společná kutilská dobrodružství během vánočních svátků.

 

Zdroj: Parkside



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky