Blíží se jaro plné lásky a radostí - Den svatého Valentýna už je skoro tady

Redakce, 11.2.2024
hyacinth ilustrační foto

Den svatého Valentýna už je skoro tady. Překvapte svou milovanou polovičku 14. února jarní květinou – třeba barevnými tulipány nebo romantickým pryskyřníkem. Nic nevyjádří vaši lásku lépe!

Láska je ve vzduchu

Den svatého Valentýna je svátkem všech zamilovaných. A k lásce neodmyslitelně patří také květiny. Co jiného by mohlo lépe vyjádřit naše pocity? Jarní květiny, jako jsou tulipány, narcisy, modřence nebo pryskyřníky, jsou běžně k dispozici právě v době kolem dne svatého Valentýna. Díky svému svěžímu vzhledu jsou tyto cibulové květiny dokonalým symbolem pro rozkvétající vztah nebo oslavu dlouhotrvající lásky. A co třeba květinami překvapit svou tajnou lásku?

Jazyk květin

Když použijete romantický jazyk květin, nabude vaše valentýnská kytice ještě hlubšího významu. Napište své vyznání lásky na malou kartičku a zasuňte ji do kytice.

 

 

  • Tulipán (Tulipa): dokonalá láska
  • Narcisy (Narcissus): nový začátek
  • Modřenec (Muscari): zvěstovatel jara (jarní radosti), jaro
  • Okrasný česnek (Allium): štěstí, blahobyt a nesmrtelnost
  • Pryskyřníky (Ranunculus): půvab, nebo „jsi okouzlující!“


Romantika 3.0

Chtěli byste na někoho zapůsobit? Pak nechte uvázat kytici podle nejnovějšího trendu: Romantika 3.0. Nový trend rozmanitých druhů květin sytých hřejivých barev, uvázaných ve velkých, luxusních kyticích, je pro den svatého Valentýna jednoduše jako stvořený. Nějaký příklad? Tak třeba kombinace sytě růžových, fialových a dvoubarevných cibulovin, například tulipánů (Tulipa) a pryskyřníků (Ranunculus), doplněných hravým okrasným česnekem (Allium). Všechny květiny by měly být relativně velké. Tak se vaše kytice stane nezapomenutelným vyznáním lásky.

 

Pěkně si to namíchejte

Na trendu Romantika 3.0 je dobře vidět, že není nutné se omezovat jen na jednu barvu. Naopak je to právě neobvyklá barevná kombinace, která vaší kytici zajistí patřičnou pozornost. Pokud vy a vaše milovaná polovička sdílíte společnou domácnost, inspirujte se barvami, do kterých je laděn i váš domov. Co takhle třeba váza s malou kyticí pryskyřníků, které barevně ladí s vašimi svíčkami, polštáři nebo jinými doplňky? Nic nedoplní atmosféru romantického večera lépe.

Dárek, který zůstane

Pokud plánujete romantiku ve velkém stylu, začněte výběrem krásné vázy. Pečlivě vybranými květinami, které se do vázy budou hodit, dodáte svému daru osobitost. A od teď už můžete kupovat květiny do vaší jedinečné vázy. To bude něco pro dlouhodobé vztahy.

Nápad

Kdo říká, že na den svatého Valentýna si vaši pozornost zaslouží jen vaše životní nebo tajná láska? Ve vašem srdci je přece místo pro více lidí... Na den svatého Valentýna můžete krásnou kyticí překvapit i svou nejlepší kamarádku, maminku, chůvu nebo kohokoli jiného. A můžete si být jistí, že váš dar bude vřele přijat.

Zdroj: www.ilsysays.com/ibulb.org



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky