Dražší plyn – levnější topení

To není špatný vtip v době, kdy cena plynu stoupá až o 18% . To je konstatování možného řešení.

     Plynové topení nabízí vysoký komfort a je velmi šetrné vůči životnímu prostředí.. Postupující plynofikace nás i v této oblasti přivedla do civilizačního luxusu 21. století. Mnoho rodin i firem  využívá centrální teplovodní vytápění na bázi plynového kotle, ale neustále stoupající náklady přivádějí koncové uživatele do cenové pasti, ze které, jak se zdá, není úniku. A dostávají se do ní i obce, které vybudovaly plynové řady, ale lidé se odmítají v souvislosti se zdražováním plynu připojit. Pak ale obce budou muset vracet dotace a zadluží se nebo na to prostě nebudou mít.

    Naštěstí jisté řešení existuje. Finančně dostupné a účinné. Řeč je, a dnes dopoledne byla ve firmě Buderus tepelná technika v Praze, o kondenzačních kotlích.  

 

   Oproti běžným kotlům dokáží uspořit až 40% energie. Není divu, že například ve Velké Británii jsou kondenzační kotle dokonce vyžadovány schválenou legislativou. V jiných zemích západní Evropy jsou potom energie šetrné k životnímu prostředí dotovány. Třeba výhodnější daňovou sazbou.


   Podstatou kondenzačních kotlů je dokonalé využívání tepla spalin, které u běžných kotlů odcházejí komínem bez užitku ven. Kondenzační kotel je vhodné doplnit odpovídající regulační technikou, která umožňuje dávkování tepla do objektu přesně podle aktuálního stavu počasí. Na našem trhu je lídrem v oblasti úsporné vytápěcí techniky společnost Buderus, která má s tímto řešením bohaté zkušenosti. Není proto divu, že doporučení podložené onou zkušeností zní –  propojit plynový kotel se zásobníkem vody a společně s regulací tak vybudovat systém optimálního vytápění bytů i rodinných domků. Informace získali dnes novináři na tiskové konferenci a čtenáři či posluchači je mohou získat na infolince Buderus 800 100 128, případně také na www.buderus.cz 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hlavní zprávy z Bydlet.cz