Fantastický svět desingu

Fantastický svět designu

Očekávejte neočekávané. Takové je motto interiérových trendů 2009 – 2010, jak je společně představili designéři z Nizozemí, Itálie, Německa, Francie, Japonska a Velké Británie na lednovém veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu. Fantastický svět šesti stylů je vším, jen ne usedlou nudou, jak potvrzují i samotné názvy.

 

Iluzionista

Odlehčené, surealistické ztvárnění přírodních a lidských témat. Styl, který vyžaduje světlo, vzdušnost, flexibilitu. Nic není čím se zdá být, od polstrovaného nábytku přes průsvitné, dírkované záclony a rolety po  vrstvené a proměnlivé materiály dekoračních látek.

 

Poutník časem

Jen ty nejvzácnější poklady minulých dob budou zachovány, převzaty s patinou či leskem, zkrášleny nebo ozdobeny výšivkou, aby nám pomohly znovu objevit naše kulturní dědictví. Dekorativní umění od art deco po art nouveau, s jemnými detaily pro vytříbený luxus.

 

Cikánka

Bizardní a excentrický styl, nekonvenční, nepředpojatá koláž přepracovaných vzorů a technik uměleckého řemesla, která propojuje folklór z celého světa. Kýč a etnické prvky se digitálně přetvářejí a přenášejí na pestré látky. Pryč od všednosti, vstříc duze.

 

Alchymista

Fascinace ostrými hranami a svůdným třpytem kovu a kamene trvá a dodává novým formám zvláštní dimenze. V každém úhlu, ve všech křivkách a fazetách podléhají skulpturální prvky vlivu architektury. Matematická hra optických klamů vytváří stabilní a přesto surealistickou konstrukci.

Čarodějka

Styl, který odkrývá mystická tajemství přírody, přináší umělé podoby zvířecích kůží, srsti, kožešin, peří. Organické povrchy jako mechové koberce a stromová kůra inspirují přírodní struktury, které vypadají jako zvětralé, omšelé. Kombinace starých a recyklovaných materiálů v souhře s přírodou, řemeslem a technikou.

 

Okouzlení

Hravý mix umění, vědy a techniky překračuje obvyklé hranice představivosti a vytváří fantastický svět z plastů a vzduchových bublin. Komický chaos, v němž neplatí žádná pravidla a něco jako špatný vkus neexistuje.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy