Jak nejlépe zabezpečit střechu?

Problematika vhodného zabezpečení střechy proti sněhu je nyní s blížícím se zimním obdobím více než aktuální. Na trhu jsou dva systémy bezpečnostních prvků od společnosti Lindab, které pokryjí širokou škálu možností, od zabezpečení střechy v nížině, až po horské oblasti.

 

Systémy Lindab Safety a Lindab Protect jsou vyvinuty zejména pro lehké střešní krytiny z ocelového plechu, ať již v podobě profilovaných taškových tabulí (Topline, Ideal, Mega, Goodlock), falcované krytiny (Seamline) či trapézového plechu (Coverline). V některých případech je však možné použít tyto systémy i na jiné typy střešní krytiny (např. skládaná krytina), vždy však až po konzultaci s odborníky ze společnosti Lindab.

Oba bezpečnostní systémy, Lindab Safety i Lindab Protect, obsahují nejen protisněhové zábrany v podobě tyčí či roštů, ale také žebříky a střešní lávky. Díky odlišnému systému kotvení a jinému průměru trubek tyto systémy není možné vzájemně kombinovat.

V čem se tedy tyto systémy vlastně liší a podle čeho vybrat ten správný pro vaši střechu?  

Lindab Protect

Tradiční systém vysoké kvality s velkou škálou prvků. Vyznačuje se masivností a vysokou únosností jednotlivých komponentů. Ideální je zejména do horských oblastí. Oproti jiným systémům je velice variabilní a dotažený do detailu. Například trubkové protisněhové zábrany mohou obsahovat až 3 trubky nad sebou, takže množství zadrženého sněhu je enormní. Žebříky Protect je zase možné na šikmých střechách osadit stupni Step pro usnadnění pohybu na skloněném žebříku. 

Lindab Safety

Lindab Safety je odlehčený systém vhodný pro většinu staveb v ČR od nížin až po střední pásma. Používá jednodušší systém ukotvení a obsahuje menší počet prvků. To se příznivě projeví nejen v ceně, ale i v nižší montážní náročnosti.

 

 

 

 

Více informací: www.lindab.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba